Calculeaza performanta afacerii tale inainte de a apela la un leasing financiar
calculatorul de leasing financiarcalculator leasinganaliza bilantului
Analiza financiara iti permite sa iei decizii in cunostinta de cauza si sa elimini obstacolele in obtinerea unui leasing financiar. Un astfel de proces ajuta la indeplinirea criteriilor de eligibilitate si intelegerea randamentului oferit de noi echipamente, utilaje sau autovehicule mai eficiente.
Ulterior, poti folosi un instrument financiar numit
calculator leasing, care determina rata de leasing, avansul necesar si valoarea reziduala. Iata cativa factori financiari esentiali pe care trebuie sa ii evaluezi:
Analiza Bilantului
Bilantul companiei tale ajuta la evaluarea pozitiei financiare la un anumit moment. Arata pasivele, activele si capitalul propriu al companiei. Prin active intelegem toate posesiunile detinute si controlate de o companie, indiferent de posesorul acestora. Pasivele indica numerarul rambursabil imprumutat din alte surse. Iar capitalul propriu reprezinta o sursa de finantare proprie care nu este grevata de datorii catre terti, cum ar fi capitalul social sau profitul. Activele ar trebui sa fie egale cu capitalul propriu si suma datoriilor proprietarului, conform acestei ecuatii: Active = capital propriu + pasiv.
Evaluarea bilanturilor este una dintre masurile esentiale de performanta financiara pentru afaceri. Ea arata cat timp va dura utilizarea stocului disponibil al companiei, cat de multa datorie exista in ceea ce priveste activele corporale etc. Datoria lunara sau totala aferenta activelor obtinute prin leasing poate fi determinata in prealabil si printr-un calculator leasing.
Efectuarea analizei de Cash-flow
Cash-flow-ul reprezinta cursul banilor in cadrul companiei tale. Este o masura vitala pentru verificarea sanatatii financiare. Prin efectuarea unei analize de cash-flow, poti evalua daca banii care intra si ies din intreprinderea ta sunt bine echilibrati. Daca nu, acesta este un semn de risc financiar.
Un cash-flow scazut conduce la intarzierea platilor catre: angajati, creditori, furnizori etc. Evaluarea lui in prealabil te poate ajuta sa iei masurile necesare pentru a evita riscul. Suportul financiar extern, cum ar fi creditul sau leasingul financiar, este o solutie pentru redresarea cash-flow-ului si plata tertilor. Aici exista metode online care ofera transparenta asupra comisioanelor, ratelor si taxelor aditionale ce pot aparea. Încearca, de exemplu, un calculator leasing usor de folosit.
Analiza declaratiei de venit
Declaratia de venit a companiei tale afiseaza cheltuielile, profiturile obtinute si veniturile acesteia. Evaluand-o, poti intelege sanatatea financiara a afacerii, calculand urmatoarele:
• Cresterea veniturilor in anumite perioade contabile;
• Profitul net dupa toate cheltuielile platite;
• Daca compania ta isi poate acoperi rambursarea dobanzilor;
• Marja de profit brut pentru produsele/serviciile vandute.
Cum functioneaza calculatorul de leasing financiar?
Pentru a calcula rapid si in mod automat costurile aferente unui contract de leasing, cum ar fi valoarea reziduala, avansul minim si ratele periodice, poti folosi un calculator leasing. Acesta este un instrument online, unde trebuie sa introduci date precum:
• Tipul bunului pentru care vrei finantarea;
• Starea bunului (nou sau second-hand);
• Pretul vehiculului fara TVA;
• Perioada de finantare dorita;
• Avansul de care dispui;
• Procentul dorit pentru valoarea reziduala;
Asadar, daca ai nevoie de finantare pentru a echilibra cash-flow-ul, poti aplica pentru un credit. Însa, pentru a eficientiza afacerea ta si pentru a creste profitabilitatea, poti obtine un leasing financiar. Acesta va ajuta la cresterea randamentului firmei, prin achizitia de noi echipamente, utilaje sau autovehicule mai eficiente. Folosind un calculator leasing, vei afla pe loc toate raspunsurile la intrebarile tale legate de costurile totale ale unui leasing financiar.