Bursa de Valori Bucuresti, din ce in ce mai atractiva pentru investitorii romani: incepem sa constientizam importanta securizarii banilor nostri
bursa de valori bucurestibvbinvestitii bvb
Din ce in ce mai multi romani se indreapta catre Bursa de Valori Bucuresti, constienti fiind de daptul ca e important sa dobandeasca acea independenta financiara de care cu totii avem atat de multa nevoie, mai ales in aceste vremuri tulburi si incerte pe care le traversam.
Ca sa putem spera ca vom atinge acest obiectiv, trebuie sa stim ce sa facem acum cu banii. Investitiile in randamente bune, pe piata de capital, sunt solutiile nu doar accesibile, dar si imbracate de o mantie a securitatii.
Conform datelor oficiale furnizate chiar de catre directorul general al
Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Adrian Tanase, BVB a atras anul acesta de doua ori mai multi investitori decat a reusit, prin comparatie, in 2019! Vorbim despre mai bine de 120.000 de noi investitori ce au intrat pe piata autohtona de capital, in anul in curs.
"Ceea ce ne bucura este faptul ca numarul de investitori creste. Pe investitiile directe pe bursa am ajuns la peste 120.000 de investitori directi. Este o dublare fata de sfarsitul anului 2019. Avem evolutii similare si pe industria de fonduri deschise", a mai transmis Adrian Tanase.
O adevarata performanta!
"Deschid astazi (miercuri, n.r.) evenimentul pe care-l organizam cu Asociatia Administratorilor de Fonduri pe care il organizam cu o anumita regularitate – sa primim update-urile, mai ales despre industria de fonduri deschise de investitii – si sa vedem care au fost performantele acestei industrii, sa vedem care au fost performerii acestei industrii si care sunt strategiile din trecut si pe viitor. Interesul nostru pentru aceste discutii este unul foarte important”, a transmis oficialul BVB, citat de Agerpres.
Intr-un raport anterior al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), din octombrie, actiunile raman clasa dominanta de active financiare (56% din totalul valorii tranzactionate la BVB), in timp ce valoarea tranzactiilor cu titluri de stat, la 30 iunie 2022, a crescut semnificativ fata de aceeasi perioada a anului 2021, inregistrand un nivel de aproximativ 2,21 miliarde lei.
La finalul semestrului I al anului 2022, capitalizarea bursiera de pe piata reglementata a atins nivelul de 193,24 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 1,4% comparativ cu 30 iunie 2021. Comparativ cu finalul anului 2021, capitalizarea bursiera (doar actiuni) a inregistrat o scadere de 16% la finalul lunii iunie 2022, pe fondul amenintarilor persistente ale inflatiei si al incertitudinilor induse de razboiul din Ucraina.
Foto: BVB.ro