Bucuria taximetristilor de generatie veche! ANAF-ul loveste puternic in transportul alternativ
uberbolttransport alternativcontroale anaf 2025
Controalele ANAF continua in domeniul transportului alternativ, iar neregulile descoperite de inspectori nu sunt deloc putine.
ANAF, prin intermediul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), a efectuat un control la o societate din Bucuresti care activeaza in domeniul transportului alternativ de persoane, prin intermediul platformelor UBER si BOLT. In urma verificarilor, inspectorii fiscali au descoperit nereguli majore in ceea ce priveste inregistrarea si declararea veniturilor obtinute din prestarea serviciilor de transport, pentru perioada 30 ianuarie 2023 – 31 ianuarie 2024.
Potrivit autoritatilor, operatorul economic in cauza nu a respectat reglementarile fiscale si nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute, ceea ce a dus la o evaziune fiscala semnificativa. Drept urmare, ANAF a stabilit obligatii fiscale suplimentare in cuantum de 3.671.286 lei, suma care include atat impozite, cat si taxa pe valoare adaugata (TVA) datorata statului.
In cadrul verificarilor, inspectorii DGAF au constatat ca operatorul economic nu a declarat veniturile realizate din serviciile de transport prestat, incalcand astfel prevederile legislatiei fiscale din Romania, respectiv Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal si Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Aceste incalcari au condus la stabilirea unor obligatii fiscale suplimentare, care acum trebuie platite de catre societatea verificata.
Nereguli grave descoperite in transportul alternativ. Anuntul oficial al ANAF
"In urma unui control antifrauda efectuat la o societate cu sediul in Bucuresti care desfasoara activitatea de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor UBER si BOLT, s-a constatat ca, in perioada 30.01.2023 – 31.01.2024, operatorul economic nu a respectat prevederile legale referitoare la inregistrarea si declararea veniturilor obtinute din serviciile prestate.
Astfel, au fost stabilite in sarcina contribuabilului obligatii fiscale suplimentare datorate bugetului general consolidat al statului in cuantum de 3.671.286 lei, reprezentand impozite si taxa pe valoare adaugata.
Avand in vedere ca au fost incalcate prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, inspectorii DGAF vor initia demersurile pentru sesizarea organelor de urmarire penala, in vederea analizarii aspectelor sesizate si luarii masurilor legale corespunzatoare", a transmis ANAF.
Sursa foto: freepik.com