Breaking News: Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie!
redeschiderea restaurantelor
Vesti bune pentru industria ospitalitatii: Toate restaurantele in interior se redeschid de la 1 septembrie. Anuntul a fost facut de Dragos Petrescu, presedintele patronatului HORA, la finalul unei intalniri pe care reprezentantii HoReCa au avut-o cu Guvernul.
Restaurantele in interior vor fi redeschise, insa in conditii speciale, tinand cont de contextul pandemic in care ne aflam. Spre exemplu, pentru inceput, nu va fi folosit aerul conditionat in restaurante, iar masca va fi obligatorie pentru orice deplasare in interiorul localului, cu exceptia momentului in care se sta la masa. De asemenea, vor fi si restrictii in ceea ce priveste orarul de functionare. Totodata, numarul maxim de persoane admis la o masa va fi si el limitat, cel mai probabil la patru.
"La nivel national, este important sa deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajati cu slujbele in pericol. Nu se pune problema sa mai asteptam. Evident, vor fi exceptii punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este tinut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua in cursul urmatoarelor luni, in functie de statusul infectarilor.
(...)
Cu totii am agreat ca este important sa se deschida restaurantele la interior, in anumite conditii. Asteptam decizia CNSU de maine si care dintre propunerile noastre vor fi acceptate in privinta regulamentului.
Vor fi restrictii care vor proveni din distantarea sociala, respectiv noi am propus sa folosim o masa, o masa sa fie interzis de la a fi folosita, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru aceasta faza a relaxarii. In functie de conditiile epidemiologice din urmatoarele saptamani, luni, vom adresa alte masuri in ceea ce priveste regulamentul'', a spus Petrescu.
''La masa nu vei sta cu masca. Cand te ridici de la masa si vrei sa te duci spre exteriorul restaurantului - terasa, toalete sau in alta directie, catre alta masca - va trebui sa porti masca", a mai spus Petrescu.
''Purtarea mastii, conditiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sanatatii sa avem impunerea legii in restaurante si activitatea HoReCa, cu respectarea normelor si cu penalizarea care sa mearga pana la suspendarea activitatii pentru acei operatori care nu respecta aceste reguli", a declarat Dragos Petrescu, presedintele patronatului HORA.