Fondator si fost sef al Microsoft, Bill Gates se numara in ultimele decenii printre cei mai admirati, huliti si controversati oameni de afaceri ai lumii. In ciuda investitiilor masive in numeroase proiecte stiintifice, miliardarul american a devenit in ultimii doi ani personajul principal al narativei conspirationiste legate de pandemia de coronavirus. In realitate insa, Bill Gates a pus la bataie fonduri semnificative in lupta impotriva coronavirusului, inclusiv in cercetarea pentru dezvoltarea unui vaccin.
Previziunile lui Bill Gates cu privire la ceea ce urmeaza sa se intample in viitorul apropiat, in special atunci cand vine vorba despre pandemie, raman insa mai mult decat relevante pentru fiecare dintre noi. Pana la urma urmei, realitatea din teren ne arata ca filantropul american a avertizat inca din urma cu multi ani cu privire la pericolul pe care l-ar putea reprezenta pentru lumea intreaga o posibila pandemie.
Bill Gates a fost invitat recent la o sesiune de intrebari si raspunsuri organizata pe Twitter de Devi Sridhar, seful catedrei de sanatate publica din cadrul Universitatii Edinburgh. Inevitabil, printre subiectele dezbatute de cei doi s-a numarat si cel legat de pandemia de coronavirus, mai ales in contextul in care intreaga planeta se confrunta cu un nou val de infectari si cu o noua varianta a virusului - Omicron. La inceputul saptamanii trecute, Statele Unite inregistrau un nou record la nivel global, raportand 1.35 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 intr-o singura zi.
Intrebat de profesorul Sridhar cu privire la felul in care vede viitorul planetei din punct de vedere al pandemiei, Bill Gates s-a declarat optimist. Mai exact, omul de afaceri american este de parere ca dupa terminarea valului actual de infectii vom vedea o scadere semnificativa a numarului de cazuri pana la finalul anului. Mai mult decat atat, Bill Gates spune ca este increzator ca infectiile cu COVID-19 vor putea fi tratate precum gripa sezoniera dupa ce valul Omicron se incheie.
Bill Gates nu este primul care aduce in spatiul public o astfel de viziune optimista cu privire la viitorul pandemic, mai multi experti epidemiologi sustinand recent ca varianta Omicron ar putea reprezenta inceputul sfarsitului pandemiei. Chiar daca aceasta varianta se raspandeste mult mai rapid, numarul spitalizarilor a scazut semnificativ. Astfel, numarul urias de infectari raportat in aceasta perioada nu va face nimic altceva decat sa faciliteze dobandirea imunitatii de turma. Apoi, cel mai probabil, se va intra intr-o etapa endemica, urmand ca infectarile cu COVID sa fie tratate precum gripa sezoniera.
Citeste si: Cati bani fac miliardarii lumii, la fiecare minut
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!