APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii SAPS 2015
apiasaps 2015agriculturacerereplata unica pe suprafata
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributive - Campania 2015, care sunt in esantionul de control pe teren si pentru care controlul pe teren nu este finalizat.
Potrivit actelor aditionale, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2015 va elibera o Adeverinta prin care confirma faptul ca Beneficiarul a depus cerere unica de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru anul 2015 si ca s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii de plata, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare.
De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si platii redistributive, dar si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Toate celelalte prevederi ale Conventiei raman neschimbate. Astfel, valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma cuvenita aferenta SAPS si Platii redistributive.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.
Toate actele aditionale incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro, in sectiunea Conventii, acorduri, protocoale.
In conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.
Foto: elb105.com
Sursa: APIA
Economist
Experienta: 5 ani de activitate in management si marketing