Anca Mitu, Privileg Catering: Daca in anii anteriori se vorbea foarte mult de cantitate, acum accentul este pus pe calitate
anca mituprivileg cateringcantitatecalitatepiata de catering
Compania Privileg Catering a atins anul trecut o cifra de afaceri de peste 1,7 milioane euro, in crestere cu 20% fata de 2010, chiar daca piata de evenimente si cea de catering s-au contractat sub presiunea scaderii bugetelor de marketing. Cresterea s-a datorat unor factori precum strategia de servicii si produse oferite de companie, strategiile de comunicare ale clientilor, dar si scaderea numarului de jucatori din sectorul de catering.
"Piata de catering se afla sub presiunea cresterii preturilor la materia prima si, pe de cealalta parte, scaderea bugetelor alocate pentru un eveniment", a declarat Anca Mitu (foto), fondator Privileg Catering. "Cu toate acestea, in mod paradoxal, tocmai scaderea bugetelor de marketing a determinat managerii si agentiile sa se orienteze tot mai mult catre business to business, catre o comunicare mult mai targetata, prin evenimente dedicate clientilor importanti si stakeholderilor", a continuat Anca Mitu.
Piata de evenimente corporate s-a bazat mai mult pe evenimente cu un numar mai mic de invitati, comparativ cu anii anteriori, dar cu concepte mai creative de eveniment, logistica si meniuri mai deosebite, care au necesitat si servicii speciale din partea companiilor de catering. "Daca in anii anteriori se vorbea foarte mult de cantitate, acum accentul este pe calitate si pe servicii cat mai complete din partea companiei de catering, astfel ca si noi investim in echipamente noi, multa logistica proprie, am avut o mare flexibilitate in negociere, am venit cu multe propuneri personalizate, pentru specificul fiecarei companii in parte", explica Anca Mitu.
O statistica a companiei Privileg Catering arata ca 30 - 40% din bugetul unui eveniment este alocat pentru catering si serviciile asociate. Procentul scade in functie de amploarea evenimentului. Dupa 16 ani de prezenta pe piata locala, firma are in prezent o echipa permanenta de 60 de angajati in house, peste o suta de colaboratori si o flota de 12 masini frigorifice. Privileg Catering este si furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei si a fost desemnata patru ani consecutiv drept cea mai buna companie de catering din Romania.
"Urmeaza un an mai solicitant decat 2011, in care managementul si eficientizarea costurilor sunt elemente cheie. Vorbim despre un business in care managementul pierderilor de mancare, de pilda, este extrem de important, in contextul in care nu se opereaza cu margini semnificative, iar calculele trebuie sa fie extrem de exacte", precizeaza fondatoarea Privileg Catering.
Compania doreste sa extinda anul acesta echipa de angajati si sa continue investitiile in logistica si echipamente.