ANAF, schimbare de viziune. Noul sef: Ne-am saturat sa vedem Antifrauda alergand dupa un vanzator de covrigi
evaziune fiscalamarea evaziuneanafantifraudacontroale anaf
Se pare ca noua strategie a ANAF se va concentra pe marii evazionisti. "Ne-am saturat sa vedem Antifrauda alergand dupa un vanzator de covrigi", a declarat noul presedinte al institutiei, Lucian Heius.
Oficialul sustine ca in prezent Antifrauda are niste zile de foc, in tara desfasurandu-se controale masive, atat la marile depozite de fructe si legume, cat si la balastiere.
"Mi se pare normal sa ma duc acolo unde vin tirurile noaptea, dimineata sunt gata vandute, n-a venit nimeni sa-i controleze, nu mai face nicio factura fiscala si acolo s-au dus toti inspectorii fiscali din toata tara si au fost verificati 294 de contribuabili. S-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 1.348.100 amenzi si confiscari iar azi, in toata tara, echipele de Antifrauda s-au dus la balastiere. Probabil ca fiecare dintre dumneavoastra ati avut un vecin care i-a trebuit o masina de nisip sau de pietris, l-a sunat pe nea Gheorghe, i-a venit cu masina, i-a dat banii, n-a primit o chitanta, o factura, n-a primit nimic", a spus seful ANAF.
Se pun tunurile pe marea evaziune
Marii evazionisti din industria tutunului, combustibililor, importurilor de legume si fructe sunt cei care vor reprezenta, cu precadere, obiectul verificarilor inspectorilor, de acum incolo. Seful Fiscului anunta controale in aceste directii, la "marea evaziune fiscala", spunand ca s-a saturat sa vada cum inspectorii iau la bani marunti un simplu comerciant de la coltul strazii.
"Recunosc ca resursele ANAF-ului sunt limitate si de aceea trebuie sa redirectionam controalele acolo unde este marea evaziune fiscala. Parca ne-am saturat toti sa vedem Antifrauda alergand dupa un comerciant care vinde si el un suc si doi covrigi la coltul strazii, acest lucru nu trebuie sa se mai intample", a mai spus noul sef al ANAF.
Aceasta nu este singura noutate din partea Fiscului
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, miercuri, actualizarea Ghidului fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizeaza venituri din inchirierea si subinchirierea bunurilor mobile si imobile si din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala.
Conform explicatiilor oferite de Fisc, aceste persoane au anumite obligatii fata de stat, in sensul in care trebuie sa fie transparente cu veniturile inregistrate si sa le declare, dar si sa aiba casa de marcat. Contribuabilii care nu tin cont de prevederile legale, risca amenzi cuprinse intre 50 si 500 de lei.
Vezi
AICI cateva explicatii oferite de ANAF pentru persoanele persoane fizice care realizeaza venituri din inchirierea si subinchirierea bunurilor mobile si imobile si din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala: