A DOUA ETAPA A VACCINARII: Cum ne programam / categoriile de persoane care se pot vaccina acum / adresa centrelor de vaccinare din Capitala
campanie de vaccinarevaccin anticovid
Prefectura Capitalei a anuntat inceperea celei de-a doua etapa de vaccinare impotriva noului tip de coronavirus. In Capitala vor fi deschise 8 centre cu 23 puncte de vaccinare centre de vaccinare. Romanii vor avea mai multe modalitati de a se programa, atat online, cat si prin intermediul medicului de familie sau la un numar de telefon, ori prin prin structurile de asistenta sociala de la nivelul primariilor de sector.
In data de 15 ianuarie, persoanele care se incadreaza in categoriile eligibile vor putea sa se programeze pentru vaccinare. Vaccinarea va incepe din 18 ianuarie, a anuntat Prefectura Capitalei
Cine se vaccineaza in aceasta etapa:
In prima faza, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: varstnicii din centrele rezidentiale, adultii de peste 65 de ani, adultii care sufera de boli cronice si persoanele care desfasoara activitati esentiale.
In categoria varstnicilor din centrele rezidentiale,conform datelor centralizate la nivelul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, vor fi avute in vedere un numar de 2026 persoane si un numar de 352 de angajati care deservesc aceste locatii, iar vaccinarea se va realiza de catre echipe mobile dedicate acestei activitati.
In categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se incadreaza oricare persoana, indiferent de varsta, care sufera de una dintre urmatoarele afectiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afectiuni cardiovasculare, afectiuni renale, afectiuni oncologice, afectiuni pulmonare, afectiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afectiuni hepatice moderate/severe, afectiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienti transplantati, cu consult medical prealabil, pacienti care urmeaza terapii biologice sau terapie de lunga durata cu corticosteroizi, pacienti infectati cu HIV/SIDA).
Cum poate fi efectuata programarea pentru vaccinare:
De asemenea, exista si alte modalitati de programare:
-
prin intermediul medicului de familie sau al oricarui alt medic de familie
-
prin call center la numarul de telefon 021.9462;
-
prin structurile de asistenta sociala de la nivelul primariilor de sector.
Persoanele cu varsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea impotriva COVID utilizand oricare dintre urmatoarele modalitati:
-
prin intermediul medicilor de familie;
-
individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
-
prin contul unui apartinator, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot inscrie pana la 10 persoane);
-
prin call center 021.9462;
-
prin structurile de asistenta sociala de la nivelul primariilor de sector.
Persoanele care desfasoara activitati esentiale vor fi programate in baza propunerilor facute de angajator.
ATENTIE: Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent daca au sau nu asigurare de sanatate.
Centre de vaccinare deschise in Bucuresti:
Procesul de vaccinare va debuta la data de 18 ianuarie, iar in urma unei analize efectuate impreuna cu D.S.P. Bucuresti, care a avut in vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, in prima faza s-a decis organizarea la nivelul capitalei a unui numar de 8 centre cu 23 puncte de vaccinare, organizate in unitatile medicale, dupa cum urmeaza:
-
Spitalul Clinic Coltea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudesti, nr.104-122, Bucuresti
-
Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca – 1 centru cu doua puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, Bucuresti
-
Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr Matei Bals – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucuresti
-
Institutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Soseaua Viilor, nr.90, Bucuresti
-
Spitalul Obregia – 1 centru cu doua puncte de vaccinare / Aleea Argeselu, nr.8, Bucuresti
-
Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, Bucuresti
-
Spitalul Universitar de Urgenta – 2 centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independentei, nr.69, Bucuresti.
''Facem mentiunea ca, pentru perioada urmatoare, au mai fost stabilite un numar de alte 29 centre de vaccinare, comunitare, in cadrul carora vor functiona un numar de 140 puncte de vaccinare, amplasate in toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operationalizate.
Aceste centre urmeaza a fi deschise etapizat in functie de fluxul de persoane care doresc sa se vaccineze si de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.