6 din 10 romani sunt nemultumiti de salarii: pe langa bonurile de masa, sa ne mai dea si altceva
salarii micisalarii
Salariile incep sa fie tot mai mici in fata preturilor care nu dau niciun pas inapoi, desi inflatia (pe hartie), a inceput sa scada.
In fata nivelului de trai scump, cu preturi piperate la mancare, mari la chirii si poate exagerate la facturi si alte servicii, romanii incep sa se simta tot mai nemultumiti de salarii.
De asemenea, salariatii de la noi din tara si-ar dori si mai multe beneficii pe langa salariu, cum ar fi deja popularele tichete de masa.
Angajatii vor salarii mai mari, ca sa faca fata scumpirilor
Conform unui studiu Up Romania citat de
Agerpres, peste jumatate dintre angajatii de la noi din tara sunt nemultumiti de
salarii si, pe langa acest aspect, au si impresia ca firmele pentru care muncesc nu le ofera suficiente perspective de dezvoltare.
Totodata, aceeasi analiza arata ca 38% dintre respondenti sunt nemultumiti de pachetul de beneficii extra-salariale pe care il primesc.
Trist este si faptul ca 41% dintre angajati considera ca in firma pentru care muncesc accentul nu este pus pe starea lor de bine, insa tot 41% cred contrariul, deci se simt importanti in cadrul organizatiei.
Exista si foarte multi angajati care sunt de parere ca au prea multe sarcini de care se ocupa; 48% dintre respondenti se plang de acest lucru, conform analizei citate.
Imbucurator este ca exista si aspecte asupra carora angajatii si angajatorii fac numitor comun. De exemplu, ajoritatea angajatorilor (86%) si a angajatilor (93%) sunt de parere ca se impune o revizuire a modului in care este perceput si gestionat locul de munca.
“Cardul de masa, abonamentul medical privat, munca remote, programul flexibil si cardul cadou sunt printre cele mai acordate extra-beneficii intervievatilor. Insa, rezultatele aceluiasi studiu arata ca angajatii si-ar dori si alte beneficii, printre acestea fiind: tichetele de vacanta, al 13-lea salariu, asigurare de sanatate extinsa, teambuilding-uri, prima pentru performanta, decontarea cheltuielilor de transport, abonament la biblioteca, cursuri de dezvoltare profesionala sau plata gradinitei copilului”, se mentioneaza in studiu.
Foto: freepik.com