Pentru dezvoltarea angajatilor cu potential este nevoie de investitie, dar si de asumarea unui risc. Insa fara aceasta investitie initiala din partea ta, ca manager, va fi foarte dificil ca angajatii cu adevarat buni sa ramana pe termen lung motivati. Intr-un raport realizat in urma cu 6 ani, Gallup, o companie globala de sondare si analiza la nivelul afacerilor, raporta ca numai 30% dintre angajatii din SUA si 13% dintre angajatii la nivel global se simteau cu adevarat implicati in firmele pentru care isi desfasurau activitatea. In prezent, Wasp estimeaza ca 82% dintre firmele americane au ca prima strategie dezvoltarea propriilor angajati.
5 strategii pentru dezvoltarea tinerelor talente dintr-o companie
1. Fa-ti planuri individuale de dezvoltare pentru fiecare angajat in parte
Un plan de dezvoltare este obligatoriu, daca vrei sa poti controla modul in care angajatii tai evolueaza. Astfel, este foarte important sa discuti cu fiecare angajat in parte si sa intelegi care sunt directiile in care acesta are potential de dezvoltare. Ia in calcul faptul ca nu toti angajatii au aceleasi obiective, unii nici nu stiu care este punctul lor forte, astfel ca rolul tau este de a le oferi o harta orientativa pentru cariera lor si un estimat de timp in care ar putea ajunge acolo unde talentul ii indreapta.
2. Ofera-i resurse
Asa cum este si de asteptat, un angajat inseamna o investitie de la care orice organizatie asteapta rezultate. De aceea, pentru tinerele talente este foarte important sa poti sa le oferi resurse pentru a se descurca. Aici vorbim despre posibilitatea de a participa la traininguri, workshopuri, cursuri sau chiar posibilitatea de a locui intr-un campus al tinerilor talentati si profesionisti, o idee pe care in Romania a adoptat-o Liviu Tudor, proprietarul Genesis Property, companie de investitii si dezvoltari imobiliare, care a dezvoltat West Gate Studios, primul campus privat din Romania.
3. Stabileste indicele de performanta
Evaluarile periodice sunt foarte importante pentru a putea ajuta un tanar sa se dezvolte corect in interiorul firmei tale, este sfatul analistilor americani de la Forbes. Astfel, evaluarile trebuie facute avand la baza indici de performanta stabiliti si explicati foarte clar, pentru ca atat tu, cat si angajatul, sa fiti pe aceeasi lungime de unda in cadrul unei evaluari.
4. Feedback constant
Critica este uneori utila, dar doar daca e facuta cum trebuie. Feedbackul pe care il oferi trebuie sa fie constructiv si sa ofere de fiecare data recomandari, angajatul intelegand astfel ca tu esti acolo sa-l ajuti, nu sa ii desfiintezi ideile, oricat de bune sau nu ar fi ele.
5. Indeparteaza barierele interne din firme
Desi fiecare departament are propria sa activitate, este important ca un tanar talent sa aiba acces la ceea ce fac ceilalti din jurul sau, pentru a intelege importanta fiecarui rol din firma si a felului in care treaba sa poate influenta intregul flow intern. Indeparteaza barierele interne din firma, daca politica de pana acum a fost o ruptura totala intre departamente si o colaborare doar la nivelul unui strict necesar.
Ultimele NOUTATI
Dieta minimalista: cum sa mananci sanatos cu buget redus
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Partenerii nostri
Norme SSM pentru vizitatorii unei companii - ce demersuri vor face angajatorii?
Deducerea personala in 2025 - nivelul acesteia creste ca urmare a majorarii salariului minim
Suspendarea activitatii unei firme: Aspecte cheie de retinut
Tezaur 2025: Prima editie a programului debuteaza pe 13 ianuarie cu dobanzi de pana la 7,8% pe an
Este legal sa-ti fie fotografiat buletinul de catre politistii locali? Iata ce spune legea!
Acte necesare schimbare buletin
Sfaturi de baza pentru persoanele care vor sa deschida o afacere
Te-ar putea interesa si