Totul despre actiunea Blocada a Politiei Romane
blocadaactiunecfrpolitietrenuricalatoriaeroporturi
In luna august, din dispozitia chestorului general Petre Toba, Politia Romana organizeaza actiunea 'Blocada' la frontierele de vest si sud ale Romaniei, cu participarea politistilor din cadrul inspectoratelor de politie ale judetelor de la granita, ale judetelor limitrofe acestora, precum si de la sectiile regionale de politie transporturi.
Zilnic actioneaza, 1.250 de politisti de la rutiera, sprijiniti de colegi de la ordine publica, cu 220 de echipamente de supraveghere video si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum si 320 de politisti de la transporturi.
Urmare a intensificarii tranzitului catre zonele turistice si localitatile de domiciliu ale cetatenilor romani care lucreaza in strainatate si a cresterii, implicit, a valorilor de trafic, in vederea diminuarii riscului rutier si fluidizarii circulatiei pe principalele drumuri nationale care fac legatura cu statele vecine, respectiv Ungaria si Bulgaria, din dispozitia sefului Politiei Romane, in perioada 1 — 31.08.2014, se desfasoara actiunea 'Blocada', la frontierele de vest si sud ale Romaniei.
Astfel, politisti din cadrul inspectoratelor de politie ale judetelor Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor si Satu-Mare actioneaza in 'oglinda' cu politistii maghiari, in cadrul 'Blocadei Vest'. Activitatea este sprijinita, pe principalele drumuri nationale care converg catre zona de frontiera vestica, de efectivele de politie rutiera din cadrul inspectoratelor de politie ale judetelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Salaj si Maramures.
De asemenea, politisti din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie Constanta, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj si Mehedinti actioneaza in 'oglinda' cu politistii bulgari, in cadrul 'Blocadei Sud'.
Politistii actioneaza prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulatie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, a regulilor privind efectuarea depasirilor si a celor privind acordarea prioritatii de trecere a vehiculelor si pietonilor, precum si pentru identificarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice.
Totodata, in colaborare cu specialisti in domeniu, se urmareste respectarea normelor privind starea tehnica a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere si odihna, precum si legalitatea transporturilor rutiere de marfuri si persoane.
In perioada mentionata, in medie, zilnic, actioneaza 1.250 de politisti de la rutiera, cu 220 de echipamente de supraveghere video si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. In derularea activitatilor, politisti de la ordine publica acorda sprijin colegilor de la rutiera.
O atentie deosebita este acordata magistralelor CFR care fac legatura cu intrarile-iesirile din tara, precum si aeroporturilor internationale. In acest sens, 320 de politisti de la transporturi actioneaza punctual in trenurile de calatori, in gari si in aeroporturi, pentru siguranta calatorilor.