Germania cauta manageri de restaurant si bucatari, salariile depasesc 2.000 de euro
anofmeuresgermaniapiata muncii
EURES, rereaua europeana de servicii pentru ocuparea fortei de munca, dispune de 145 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier-gastronomic.
Cei care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania pot spera la salarii brute de pana la 2.100 euro/luna, se arata intr-un comunicat al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AMOFM) Bucuresti, preluat de
Agerpres.
Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor (ZAV) din Bonn, impreuna cu Marriott Hotel Frankfurt si compania Europa Park Rust, ofera locuri de munca pentru urmatoarele meserii: barman (30 posturi), ospatar (60 posturi), bucatar (45 posturi) si manager restaurant a la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi).
Pentru ocuparea posturilor de barman, ospatar si bucatar, angajatorii germani solicita persoane care au calificare profesionala incheiata, experienta in domeniu si cunostinte bune/foarte bune de limba germana (nivel A2 - B1/B2).
Angajarea se face pe o perioada de sase luni, incepand cu octombrie 2013 sau aprilie 2014, in functie de angajator.
Salariul oferit este de 1.500 - 2.000 euro brut/luna pentru ospătar, 1.850 - 1.950 euro brut/luna pentru barman si 1.500 - 2.100 euro brut/luna pentru bucatar.
Timpul de lucru este de 40 - 45,5 ore/saptamana, se lucreaza in week-end si de sarbatorile legale. Cazarea poate fi asigurata de catre angajator gratuit/contra-cost (270 euro/luna), iar intretinerea poate fi gratuita/negociabila sau pe cont propriu.
Pentru posturile de manager restaurant/personal serviciu organizare banchet sunt solicitate persoane care au atat cunostinte foarte bune de limba germana (nivel C2) cat si cunostinte bune de limba engleza (nivel B2), precum si calificare si experienta in domeniu.
Selecţia se va organiza la Sibiu in zilele de 5 si 6 septembrie 2013. Persoanele cu domiciliul in Bucuresti se vor adresa consilierului EURES din cadrul AMOFM pentru a primi invitatie de participare la selectie.
Foto: Wikipedia.