Cursuri gratuite de acreditare in productia de conserve din fructe si legume si de antreprenoriat, pentru femeile fara venituri
cursuri gratuitecursuri gratuite femeicursuri gratuite antreprenoriat
Legumicultura reprezinta o sursa importanta de venit pentru multe dintre familiile care traiesc in localitatile din jurul Bucurestiului, uneori chiar singura. Lipsa de diversitate in ceea ce priveste activitatile economice in aceste zone determina un nivel crescut al somajului, in special in cazul femeilor fara studii superioare.
Un exemplu in acest sens este comuna Vidra, din judetul Ilfov. Potrivit datelor furnizate de Primaria Vidra, 90% dintre locuitorii comunei isi castiga existenta din legumicultura, serele si solariile facand parte din "arhitectura" zonei. Mai mult, majoritatea femeilor sunt casnice, indeletnicindu-se cu treburi gospodaresti si cu agricultura. Veniturile obtinute de familii din aceasta activitate se incadreaza sub valoarea salariului minim pe economie.
Pentru a imbunatati situatia economica a zonei, Asociatia React organizeaza cursuri gratuite de acreditare in productia de conserve din fructe si legume pentru consum public si cursuri de antreprenoriat, pentru femeile fara venituri.
Astfel, familiile din Vidra au acum sansa sa deschida afaceri locale in domeniul procesarii legumelor, ca o continuitate a principalei activitati economice din comuna lor.
"Producerea si comercializarea conservelor din legume (n.n.) reprezinta o solutie pentru crearea de noi locuri de munca in zona si angajare pe cartea de munca, dar si pentru cresterea economiei locale", a declarat Liviu Biliboc-Florea, Viceprimar Primaria Comunei Vidra.
84 de femei din Vidra au finalizat deja cursurile organizate in comuna lor prin proiectul "Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov" si alte 28 au inceput pregatirea in luna ianuarie.
Asociatia React va infiinta in regiune si trei centre culinare, dotate modern si avizate igienico-sanitar, care vor sta la dispozitia participantelor la cursuri pentru prepararea conservelor in vederea comercializarii. In plus, ele sunt incurajate sa se asocieze si sa formeze o retea a femeilor antreprenor din zona rurala, asociere care le poate facilita accesul la resurse si fonduri pentru dezvoltarea afacerilor lor.
Prin "Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov", vor fi organizate cursuri gratuite pentru un total de 392 de femei care locuiesc in mediul rural. Persoanele interesate trebuie sa fi absolvit nivelul minim de scolarizare obligatoriu si sa nu fie angajate. Pentru inscrierea la cursuri si pentru informatii suplimentare despre proiect, accesati site-ul
www.asociatiareact.ro.