Cum poti sa te incalzesti pe banii statului?
energie regenerabilafinantare nerambursabilafondul de mediudosar de finantarecaldurapanouri solare
Statul finanteaza cu maximum 8.000 de lei persoanele fizice care vor sa-si procure un sistem de incalzire ecologic.
Programul Casa Verde este mai sarac decat anul trecut cu 10 milioane lei, ajungand la 100 de milioane lei, informeaza
Romania Libera. Fondurile sunt valabile pentru toate judetele, in limita a 16.000 de cetateni. Programul "porneste motoarele" la 1 iunie.
DOSARUL DE FINANTARE - Fondul de Mediu ofera intre 6.000 lei - 8.000 lei, in raport cu instalatia de incalzire care se instaleaza in casa. Ce trebuie sa cuprinda dosarul de finantare?
- Cerere de finantare nerambursabila, tehnoredactata si semnata, in orginal
- Declaratie pe propria raspundere, completata si semnata, in original
- Copie de pe actul de identitate al celui care solicita ajutorul energetic
Dosarul se depune la agentiile fondului de mediu. Urmeaza sa asteptati aprobarea. Dupa aprobare, persoana fizica ofera suma pentru efectuarea propriu-zisa a lucrarii. Decontarea se realizeaza dupa finalizarea instalarii sistemului de energie regenerabila.
Finantarea nerambursabila va fi realizata in scopul cumpararii instalatiei si pentru lucrarile de instalare. Aceasta poate fi folosita pentru achizitionarea de instalatii cu panouri solare, pompe de caldura si centrale termice pe baza de peleti si rumegus.
Statul acopera 75% din costurile unei instalatii de panouri solare necesare unei case. Pentru o instalatie solara care sa functioneze in sezonul vara-iarna, costurile sunt de 8.000 lei. Beneficiarul cheltuieste la final, dupa ce primeste finantarea, 2.000 de lei. Oamenii nu se inghesuie insa sa cumpere pompe de caldura si centrale pe peleti, care inseamna costuri mai ridicate.
Ce sume ofera statul?
- pana la 6.000 lei pentru montarea de panouri solare
- pana la 8.000 lei pentru montarea pompelor de caldura
- pana la 6.000 lei pentru centrala termica pe baza de peleti