La sfarsitul saptamanii trecute, Ludovic Orban, seful PNL, transmitea ca negocierile continua pana in ultimul moment pentru ca motiunea sa treaca in cele din urma. Bineinteles, matematica parlamentara de la acest moment nu este de partea celor din opozitie. Chiar daca PNL, USR si PMP se bazeaza de aceasta data si pe voturile UDMR si Pro Romania, acestea tot nu reusesc sa stranga numarul necesar de voturi pentru a putea darama Guvernul Dancila. In aceste conditii, singurele sanse pe care le aveau cei din opozitie faceau trimitere la oameni care se afla chiar in sanul celor de la PSD sau ALDE.
Liderul PMP, fostul presedinte Traian Basescu, a recunoscut luni seara intr-o emisiune televizata ca motiunea de cenzura nu va trece. Totusi, Basescu este de parere ca partidele din opozitie nu aveau ce sa faca in acest moment, depunerea acestei motiuni fiind mai mult decat obligatorie pentru liberali. In acest context, Basescu spune ca daca cei din PNL nu ar fi depus acum aceasta motiune de cenzura, “s-ar fi descalificat in fata propriului electorat”. Fostul presedinte transmite totodata ca esecul motiunii va fi “un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD si ALDE”.
Mai mult decat atat, Traian Basescu s-a aratat deranjat de strategia pe care a ales-o Ludovic Orban pentru negocierile desfasurate in ultimele zile pe tema motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Mai exact, liderul PMP nu a fost multumit de abordarea PNL de a negocia individual cu oameni din PSD si ALDE, aducand astfel aminte ca liberalii blamau aceste practici in trecut. La sfarsitul saptamanii trecute, seful PNL afirma ca se bazeaza pe 215 voturi, fiind necesare inca 18 pentru ca motiunea sa treaca. In aceste conditii, Orban transmitea ca urmeaza negocieri individuale cu oameni de la putere in acest sens, pentru a se ajunge in cele din urma la o majoritate care sa asigure succesul motiunii!
Rares Bogdan, liderul europarlamentarilor PNL, a declarat in cursul serii la Antena 3 ca sansele ca motiunea sa treaca sunt destul de mici. Bogdan spune ca daca ar fi fost prezentate de la bun inceput 215 semnaturi pro motiune, ar fi fost mult mai usor procesul de negociere cu reprezentantii PSD sau ALDE sau cu reprezentantii neafiliati. Insa, motiunea a fost insotita de doar 176 de semnaturi, parlamentarii de la Pro Romania luand decizia de a sustine motiunea, dar de a nu isi pune semnatura pe textul ei.
In continuare, Rares Bogdan spune ca nu are de gand sa arate cu degetul si nici sa caute vinovati pentru acest insucces, insa in acelasi timp transmite ca de vina nu sunt “in niciun caz reprezentantii PNL, care de la bun inceput au negociat onest in ideea rasturnarii guvernului”. Totodata, Rares Bogdan mai transmite ca cei din opozitie nu trebuie sa isi piarda speranta sau sa se gandeasca ca vor ajunge la guvernare abia peste un an si jumatate.
Citeste si: Noul proiect anti-tutun i-a suparat pe producatori. Acestia atrag atentia ca ar putea fi afectati 4 milioane de romani
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!