Rares Bogdan pariaza pe ALEGERI ANTICIPATE. Cand vom iesi la vot?
ludovic orbanguvern pnlrares bogdan4 noiembriealegeri anticipatelegea bugetului 2020alegeri prezidentiale
Ipoteza desfasurarii de alegeri anticipate prinde tot mai mult contur in ultimele zile. In timp ce trei minstri ai Cabinetului Orban au fost refuzati in comisiile permanente de specialitate ale Parlamentului, iar sustinerea pe care o are premierul desemnat este discutabila la aceasta ora, europarlamentarul liberal Rares Bogdan da cartile pe fata si spune ca nu are niciun motiv sa se indoiasca de faptul ca vor fi alegeri anticipate.
Inca de la inceputul declaratiei, Rares Bogdan a tinut sa puncteze faptul ca este un sustinator al alegerilor anticipate.
"Sunt un sustinator total al anticipatelor. (...) Acum (presedintele Klaus Iohannis - n.r.) spune simplu: castigam alegerile prezidentiale si anticipatele, n-am niciun motiv sa ma indoiesc ca vor fi anticipate, mai ales ca sunt absolut convins ca aceste anticipate pot fi organizate undeva in luna mai”, a spus europarlamentarul.
Potrivit lui Rares Bogdan, alegerile anticipate ar putea fi organizate cel mai probabil anul viitor, in luna mai. Insa pana atunci, europarlamentarul sustine ca Executivul Orban are de indeplinit alte prioritati, cum ar fi organizarea alegerilor prezidentiale din luna noiembrie, precum si intocmirea Legii bugetului pentru anul viitor. Odata indeplinite aceste prioritati, Cabinetul Orban va avea in vedere si organizarea alegerilor anticipate din 2020.
"Acest guvern (...) in primul rand va organiza
alegerile prezidentiale, va pregati Legea bugetului de stat, va pregati intrarea Romaniei in iarna si administrarea treburilor tarii intr-o perioada complicata (...) si pregateste alegerile. Asta nu e un guvern de patru ani, care sa stea patru sau cinci ani de zile si sa vina astazi cu programul pentru patru ani de zile”, a adaugat Rares Bogdan.
Alegerile anticipate reprezinta ipoteza pe care o imbratiseaza si Bogdan Gheorghiu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Culturii in Guvernul Orban. El a spus, la audierile ministrilor de marti si miercuri din Parlament, ca acest Cabinet pe care il alcatuieste el este unul "de tranzitie", care face trecerea intre Guvernul Dancila si alegerile anticipate.
"Actualul guvern PNL este unul de tranzitie, pana la declansarea unor eventuale alegeri anticipate sau pana la alegerile la termen care vor avea loc peste aproximativ un an, astfel ca obiectivele ministeriatului meu sunt pe termen scurt si mediu. Faptul ca astazi sunt al cincilea ministru audiat in ultimii cinci ani reflecta faptul ca acest portofoliu este unul foarte dificil", a declarat, la audierea in comisiile de specialitate din Parlament, Bogdan Gheorghiu.
De asemenea, o alta prioritate pe care o are Guvernul Orban odata investit in functie ar fi o rectificare bugetara. Ideea a fost transmisa de Florin Citu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul de Finante.
"Primul si primul lucru pe care trebuie sa-l facem este rectificarea bugetara", a anuntat, marti, Florin Citu.
"Nu accept evaluarea pe care o face PSD. A fost un vot politic, modul in care a decurs audierea arata ca a fost pregatita in detaliu si a avut scopul de a determina votul negativ. Nu accept ca Olguta Vasilescu sau radulescu "mitraliera" sa fie cei care stabilesc capacitatea unui ministru propus de mine. Majoritatea PSD a pregatit o executie politica. Sunt disperati pentru ca la Ministerul Dezvoltarii va veni un om corect", a declarat Orban.
Deciziile luate de comisiile de audieri din Parlament nu sunt definitive. Orban va cere pe 4 noiembrie, in Plenul Parlamentului, votul de incredere al senatorilor si deputatilor. Guvernul Orban are nevoie de minimum 233 de voturi pentru a fi investit, iar
Orban spune ca are deja promisiuni de sustinere pentru a trece cu brio acest Cabinet