Norica Nicolai crede ca alegerile au fost fraudate: ALDE are 15%, nu 4%
alegeri europarlamentare26 mai 2019frauda alegerinorica nicolaidaniel zamfiraldefrauda electorala
Sefa Consiliului National al ALDE, Norica Nicolai, e convinsa ca alegerile europarlamentare din 26 mai au fost fraudate. Nicolai spune ca nu intelege de ce nu a ajuns in Parlamentul European, din moment ce oamenii ii spun pe strada ca au votat-o.
"Se intampla ceva cu alegerile" a spus Norica Nicolai, intr-un interviu acordat
DCNews. Sefa Consiliului National al ALDE a subliniat faptul ca exista indicii clare de frauda si ca ALDE are 15% procent de vot in realitate, nu 4% cum au aratat datele oficiale.
"Ceva se intampla in alegerile din Romania dupa 2004 incoace, dar pregnant si cu indicii clare de frauda dupa 2009. Astept raspunsul de la aceasta comisie si in orice caz astept rapid o decizie a guvernului de a trece aceasta incercare de a evita votul multiplu de la STS in subordinea AEP. Este inadmisibil ca o structura militara sa aiba un rol in procesul electoral. Si dupa asta vom vedea daca mai exista posibilitati de manipulare a votului si de fraudare a lui", a declarat liderul ALDE.
Norica Nicolai a spus ca asteapta o hotarare a Guvernului prin care tabletele care impiedica votul multiplu sa fie puse sub controlul AEP si nu al unei structuri militare cum sunt in prezent, in speta sub supravegherea STS.
Norica Nicolai spune ca, atunci cand vorbeste cu oamenii pe strada, acestia ii spun ca au votat ALDE, motiv pentru care nu isi explica de ce nu a ajuns in Parlamentul European. Mai mult decat atat, Nicolai spune ca adevaratul procent al ALDE ar fi ed 15%, nu de 4% cat arata datele oficiale.
"Pe strada oamenii spun ca m-au votat si nu inteleg de ce nu am ajuns in Parlamentul European. Eu am inteles. Principalul beneficiar a fost Traian Basescu si UDMR-ul", a precizat Norica Nicolai.
Daniel Zamfir, senator ALDE: Am semne de intrebare legate de numarul cetatenilor care au votat pe liste speciale
Totusi, spune Zamfir, rolul comisiei de ancheta nu este acela de a invalida rezultatele din 26 mai, ci de a constata neregulile despre care presupune ca au avut loc si de a preveni repetarea lor la viitoarele alegeri.
"Rolul acestei comisii nu este de a invalida cumva alegerile europarlamentare, dar a constata nereguli ca ele sa nu se mai repete si la alegerile prezidentiale si anul viitor la cele locale si parlamentare cred ca este absolut obligatoriu (...). Daca au fost nereguli in procesul de votare, cine le-a facut trebuie sa plateasca, dar si mai important decat asta este sa le determinam ca ele sa nu se mai repete”, a spus Daniel Zamfir pentru RFI.
La fel ca Nicolai, si Zamfir crede sa softul ar trebui sa fie in autoritatea AEP.
”Sunt discutii in spatiul public daca este firesc ca softul acela care numara voturile la alegeri e normal sa fie la un serviciu secret militarizat. Din punctul meu de vedere si aici e o opinie personala, ar trebui sa fie exact la Autoritatea Electorala Permanenta, cea care organizeaza alegerile este si cea care intr-un final are obligatia sa numere si sa incheie tot procesul electoral”.
Citeste si:
Muncim 169 de zile pe an, doar pentru plata taxelor catre stat