Decizia social-democratilor nu reprezinta insa o surpriza pentru nimeni, Florin Citu fiind un personaj care a intrat in dese randuri de-a lungul ultimilor ani in conflict cu reprezentantii PSD. De altfel, mai multe nume importante din randul social-democratilor au declarat in urma cu cateva zile ca nici nu se poate pune vorba despre posibilitatea ca Florin Citu sa fie votat.
Lansand un atac in directia liberalilor, Marcel Ciolacu s-a aratat preocupat de intentiile pe care le au cei din PNL cu privire la investirea propriului cabinet. Astfel, seful social-democratilor lasa de inteles ca liberalii nu vor respecta deciziile Curtii Constitutionale si nu isi vor vota propriul Guvern. In urma cu nici doua saptamani, judecatorii CCR au ajuns la concluzia ca exista conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintie si Parlament din cauza desemnarii lui Ludovic Orban in functia de premier de catre seful statului Klaus Iohannis. Conform deciziei CCR, desemnarea candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba ca scop asigurarea coagularii unei majoritati parlamentare in vederea formarii unui nou Guvern”.
Nu putini sunt insa cei care sunt de parere ca presedintele Klaus Iohannis nu a renuntat la ideea alegerilor anticipate, motiv pentru care tocmai Florin Citu a fost desemnat pentru functia de prim-ministru. Florin Citu se afla in conflict direct cu mai multe nume grele din randul social-democratilor, inclusiv cu fostul ministru al Finantelor Publice, Orlando Teodorovici, dar si cu Gabriela Firea, unul dintre cele mai influente personaje din PSD la aceasta ora. Desi Curtea Constitutionala a precizat ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa propuna un nume care sa se poata bucura de sustinerea majoritatii din Parlament pentru a deveni premier, liberalii se asteapta ca premierul desemnat sa nu primeasca votul de investitura in Parlament pentru ca drumul spre alegerile anticipate sa mearga inainte.
Prin vocea presedintelui Dan Barna, USR sustine ca nu a luat inca o decizie cu privire la votul de investitura al Guvernului Citu. Totusi, dupa consultarile cu cei din PNL, Barna a tinut sa precizeze ca “discutiile avute au fost in logica decisa de CCR si de presedintele Iohannis pentru incercarea de constituire a unei majoritati care sa scoata Romania din aceasta criza politica”. Totodata, Dan Barna a tinut sa precizeze ca USR nu acorda un vot in alb celor din PNL, urmand sa existe mai multe discutii si analize in sanul partidului sau pentru a se lua in cele din urma o decizie in acest sens. O precizare interesanta pe care o face insa Dan Barna se refera la faptul ca liberalii nu au inaintat nicio solicitare catre parlamentarii USR de a vota sau de a nu vota acest guvern. Asa cum este cunoscut deja, si USR isi doreste alegeri anticipate, mai multe nume importante din partid exprimandu-si acest punct de vedere in ultimele luni.
Ultimele NOUTATI
Dieta minimalista: cum sa mananci sanatos cu buget redus
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Partenerii nostri
Norme SSM pentru vizitatorii unei companii - ce demersuri vor face angajatorii?
Deducerea personala in 2025 - nivelul acesteia creste ca urmare a majorarii salariului minim
Suspendarea activitatii unei firme: Aspecte cheie de retinut
Tezaur 2025: Prima editie a programului debuteaza pe 13 ianuarie cu dobanzi de pana la 7,8% pe an
Este legal sa-ti fie fotografiat buletinul de catre politistii locali? Iata ce spune legea!
Acte necesare schimbare buletin
Sfaturi de baza pentru persoanele care vor sa deschida o afacere
Te-ar putea interesa si