Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale: Proiectul meu e proiectul unei generatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale: Proiectul meu e proiectul unei generatii
Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale: Proiectul meu e proiectul unei generatii
de Magda Florea la 08 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
klaus iohannisalegeri prezidentiale

Presedintele Klaus Iohannis si-a lansat, joi, candidatura la alegerile prezidentiale care vor avea loc in luna noiembrie a acestui an. Pe scena Romexpo, in fata a peste 3.000 de liberali, care i-au oferit sustinerea oficiala in campanie, Klaus Iohannis a tinut un discurs de aproximativ 30 de minute, in care si-a prezentat obiectivele pentru un nou mandat, mentionand totodata si esecurile Guvernului PSD in economie, justitie, dar si pe plan social.

Klaus Iohannis: "Partidul Social Democrat a tradat votul oamenilor. Niciodata nu s-a vazut asta mai bine decat acum. Esec economic, esec legislativ, esec in protejarea cetatenilor"

Seful statului si-a lansat candidatura in cadrul Consiliului National al PNL, in fata a 3.200 de liberali. In cadrul Consiliului, pe langa lansarea oficiala a candidaturii lui Klaus Iohannis si anuntul oficial al sustinerii politice si electorale din partea PNL, liberalii au prezentat rapoartele partidului din Camera Deputatilor, dar si din Senat, votand, de asemenea, fuziunea cu Partidul Actiunea Civica a Tinerilor (PACT).

Discursul presedintelui Klaus Iohannis:

"Ma bucur sa ma aflu alaturi de voi, mai ales ca astazi sunteti, prin votul romanilor, cel mai important partid din Romania. Este o recunoastere, dar si o mare, mare raspundere.
 
Ne revedem intr-un moment critic pentru Romania, dar trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lantul de erori grave care s-au produs in cazul cumplitei tragedii de la Caracal sa nu se mai repete niciodata.
 
Este esential sa intelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important, ce avem de facut pentru a recladi Romania normala pe care ne-o dorim cu totii. Cazul Caracal, cu toate implicatiile sale profunde, ne dezvaluie cat de grav este dezastrul provocat statului si cetatenilor sai de politica falimentara a partidului aflat in prezent la guvernare.
 
Partidul Social Democrat a tradat votul oamenilor. Niciodata nu s-a vazut asta mai bine decat acum. Esec economic, esec legislativ, esec in protejarea cetatenilor. Legi pentru infractori si bani pentru clientela. Dispret pentru oameni si asalt continuu asupra statului roman! Acesta este bilantul guvernarilor PSD din acesti ani.
 
PSD a promovat incompetenta ca politica de stat, si mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor in sistemul public. Viziunea pesedista a unui stat al pilelor si al complicitatilor de partid, in care doar o casta de privilegiati fac legea si isi impart functiile si banii publici trebuie demolata.
 
M-am luptat, alaturi de voi, liberalii, si de celelalte partide de opozitie pentru a stopa acest proces sau macar pentru a reduce efectele dramatice ale infestarii institutiilor statului cu virusul incompetentei. M-am luptat, alaturi de voi, liberalii, si de celelalte partide de opozitie pentru a stopa acest proces sau macar pentru a reduce efectele dramatice ale infestarii institutiilor statului cu virusul incompetentei.
 
A fost o lupta pe care am dus-o in toti acesti ani si la nivel european, pentru a salva credibilitatea Romaniei si a preveni prejudiciile imense care ar fi insemnat inclusiv bani mai putini pentru tara noastra. Prin actiunile mele, ale voastre, ale opozitiei parlamentare, dar mai ales prin mobilizarea cetatenilor, am reusit sa pastram nealterat cursul pro-european, transatlantic si democratic al Romaniei.
 
Pe 26 mai am primit cel mai important semnal din partea oamenilor ca ne sustin in efortul nostru de a bloca distrugerea Romaniei de catre un partid nociv, care si-a pierdut demult sensul si busola.
 
A fost cel mai puternic vot pro democratie care a marcat, la trei decenii de la Revolutia din 1989, maturizarea societatii romanesti.
Romanii vor ca asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept, dar si la adresa statului roman in ansamblu, sa inceteze.
 
Romanii cinstiti, care muncesc si platesc taxe si impozite, asteapta ca statul sa functioneze pentru ei, nu in favoarea unui grup care a pus stapanire pe resurse si pe decizie. Romanii vor autostrazi, vor servicii medicale performante, vor egalitate de sanse si acces la o educatie de calitate, vor sa fie tratati cu respect atunci cand interactioneaza cu institutiile publice. Cetatenii au spus clar si fara echivoc ce isi doresc. Acum, statul si politicienii trebuie sa se ridice la nivelul asteptarilor societatii.
 
Guvernarile PSD au dus statul in punctul de a esua si de a deveni incapabil sa mai garanteze drepturile fundamentale ale cetatenilor sai. Avem obligatia sa repunem statul in matca sa si sa redam cetatenilor increderea ca institutiile sunt eficiente. Este ceea ce asteapta romanii de la Presedintele lor si de la Partidul National Liberal, partidul care a castigat ultima runda de alegeri si care, sunt convins, va castiga toate alegerile. Din pacate, nu exista un buton magic care, odata apasat, ar reseta statul roman. Aceasta reasezare este obligatorie dar este un proces de durata.
 
Este un demers pe care vreau si trebuie sa il facem impreuna, iar alaturi de noi vor sta toate fortele politice care impartasesc aceleasi valori. Nu va fi usor, dar, dragii mei, nu uitati nicio clipa ca cel mai important aliat pe care il avem este cetateanul roman!
 
Va propun ca parteneriatul Presedinte – Partidul National Liberal sa devina nucleul care va cataliza toate energiile, astfel incat Romania sa devina un stat functional, cu institutii eficiente, in slujba cetateanului!
 
Eu vreau sa facem Romania puternica! Si stiu ca si voi aveti acelasi obiectiv, al unei Romanii care functioneaza, o tara in care cetateanul este reperul suprem al bunei guvernari. Romania trebuie sa insemne incredere si respect intre institutii si cetateni, ca baza pentru initiative, decizii, legi durabile si o economie sanatoasa.
 
Trebuie sa recladim scara valorilor care sustine dezvoltarea oricarei societati. Reconfigurarea Romaniei nu poate fi imaginata fara promovarea asidua a unui set de valori si principii din randul carora nu au cum sa lipseasca cinstea, increderea, toleranta, intelepciunea, competenta, buna-cuviinta ori creativitatea. Iar poporul roman are din plin aceste atribute, doar ca adesea dramele, tragediile, disfunctionalitatile sistemice scot la iveala ce e mai urat si tindem sa credem ca aspectele negative prevaleaza.
 
Consecinta directa este ca oamenii isi pierd speranta, capitalul uman emigreaza, iar societatea devine divizata, tematoare si dominata masiv de neincredere la toate nivelurile: in semeni, in institutii, in politicieni, in viitor. Este una dintre provocarile majore cu care ne confruntam si trebuie sa ne luptam impreuna pentru a ridica nivelul de incredere al societatii, fara de care dezvoltarea Romaniei este imposibila. Aceasta este viziunea mea pentru Romania! Dar o viziune are valoare atat timp cat stim care este drumul pentru a o transforma in realitatea de zi cu zi a oamenilor.
 
Cum facem asadar Romania puternica si functionala? Cum ajungem sa traim in sfarsit intr-o tara in care cetateanul se simte bine si in siguranta, asa cum este normal? Ce avem de facut noi, oamenii de stat si politicienii? Va spun de la inceput, solutiile presupun multa munca si multa tenacitate, dar stiu ca sunteti deja caliti si obisnuiti cu greul.
 
Romania poate deveni puternica si functionala cu doua conditii majore: prima, reconstructia statului roman pe fundamente corecte si, a doua, o economie sanatoasa, cu crestere durabila. Pentru succesul dezvoltarii Romaniei este obligatoriu sa asiguram un mediu public functional, orientat catre cetatean si un mediu privat competitiv.
 
Reconstructia statului roman este o urgenta. Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenti si clienti politici. Avem foarte multi profesionisti in sistemul de stat si ei sunt cei care trebuie promovati, astfel incat sa avem un corp public de elita, care sa asigure marile servicii publice – educatia, sanatatea, protectia si securitatea cetatenilor. Functia publica trebuie sa-si recapete demnitatea.
 
Corectitudinea este principiul fundamental al Romaniei functionale. Inseamna, in sens larg, indeplinirea cu responsabilitate a atributiilor, inseamna ca sefi in institutiile publice ajung cei care chiar merita, nu cei care sunt obedienti politic, inseamna punerea interesului general mai presus de orice alt interes.
 
Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: dincolo de valori si principii, este nevoie de un audit foarte aplicat al fiecarei institutii a statului roman. Structurile invechite, care nu-si mai au rostul, nu mai au de ce sa fie mentinute. Cei care se dovedesc ca nu isi fac treaba nu mai au de ce sa ramana in sistemul de stat. Este atat de simplu.
 
Oricat de eficient ar fi procesul de reforma institutionala, acesta nu va fi indeajuns daca nu va exista o profunda schimbare de mentalitate. Iar aceasta nu se poate face fara Educatie. In acest domeniu, am lansat din decembrie anul trecut rezultatele Proiectului Romania Educata, pe care l-am initiat tocmai pentru ca invatamantul nu se poate reforma de pe o zi pe alta, prin modificari legislative facute pe picior si fara a gandi implicatiile pe termen lung.
 
Vad Romania Educata ca o parte esentiala a reconstructiei statului roman si a depasirii etapei actuale de disfunctionalitate cronica.
O alta componenta esentiala dezvoltarii Romaniei este mediul privat. Cat timp nu incurajam initiativa privata si investitiile, nu putem vorbi cu adevarat de prosperitatea pe termen lung a romanilor.
 
Trebuie sa incetam sa mai tratam companiile private ca pe niste dusmani ai tarii, asa cum fac PSD si ALDE, iar finantele publice si politicile economice vor trebui indreptate. Altfel, generatiile urmatoare vor resimti povara unei note de plata tot mai usturatoare, pe care guvernarea PSD-ALDE o rostogoleste, cu buna-stiinta, de la un an la altul. Mediul de afaceri din Romania trebuie eliberat de ghilotina impredictibilitatii, de tipul OUG 114.
 
Dincolo de toate acestea, pilonii societatii romanesti sunt si trebuie sa ramana drepturile si libertatile individuale, democratia si statul de drept. Principiul ca "legea este egala pentru toti” reprezinta reperul care sa ghideze reconstructia de care avem atat de multa nevoie.
 
Pentru asta am luptat in acest mandat si pentru asta voi lupta in continuare! Totodata, directiile majore de politica externa, aprofundarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, intarirea rolului si locului Romaniei in Uniunea Europeana si NATO, precum si dezvoltarea celorlalte parteneriate strategice ale tarii vor fi continuate cu aceeasi hotarare!
 
Razboiul va fi castigat atunci cand Romania va fi condusa de o echipa care crede in democratie, pro-europeana – nu doar cu presedinte, dar si cu guvern si majoritate parlamentara, care sa lucreze impreuna, sa repare ce s-a stricat si sa reconstruiasca speranta intr-un viitor mai bun.
 
Statul roman care functioneaza normal, cel pe care mi-l doresc si pe care stiu ca si-l doresc si romanii, este acel stat in care Presedintele isi indeplineste atributiile, Guvernul isi face treaba si Parlamentul da legi bune si corecte pentru tara, nu pentru sefii de partide si clicile lor. Trebuie sa incepem vindecarea Romaniei de ranile adanci provocate de PSD si ALDE in acesti ani. Pentru asta avem nevoie de unitate, de viziune, de incredere unii in ceilalti, de speranta ca impreuna putem duce Romania mai sus.
 
Avem nevoie sa fim deschisi catre romani, catre toti romanii din tara si din diaspora, care asteapta un semnal de la noi – un semnal ca viitorul poate fi bun, ca nu toti politicienii sunt la fel, ca exista oameni pregatiti care pot sa-i conduca onest, cu responsabilitate.
Toate aceste propuneri si principii despre care v-am vorbit reprezinta angajamentul si parteneriatul meu cu romanii, la care imi doresc sa se alature toate fortele politice democratice, pro-occidentale si capabile sa inteleaga ca miza este una uriasa, miza este chiar viitorul Romaniei.
 
Va chem alaturi de mine sa reconstruim Romania! Votul pe care mi-l veti da la alegerile prezidentiale este un vot pentru aceasta viziune pe care o avem impreuna pentru tara noastra. Vreau sa fiu foarte bine inteles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu isi asuma ferm aceste deziderate!
 
Va asigur ca voi construi o noua majoritate, in urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie ca vor fi la termen sau anticipate. O majoritate care sa aiba in prim plan toate aceste prioritati legate de normalizarea Romaniei, o majoritate care sa fie pro-europeana si sa sustina lupta impotriva coruptiei. PSD a dovedit ca este incapabil sa faca toate aceste lucruri si de aceea trebuie sa plece.

Imi asum ca obiectiv national aceasta viziune a Romaniei functionale, a Romaniei normale si ii voi aduce alaturi de mine pe toti cei care o impartasesc, astfel incat sa devina realitate.
 
Acesta este proiectul intregii Romanii, este proiectul meu, este proiectul unei intregi generatii".

Rares Bogdan: "Daca va inspir incredere, acordati-mi si votul si nu uitati: Klaus Iohannis, presedinte pentru al doilea mandat"


Inaintea discursului presedintelui, si europarlamentarul PNL, Rares Bogdan, a vorbit liberalilor prezenti la lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis. Iata cele mai importante declaratii ale acestuia:
 
"Va spun cu tot respectul ca vreau sa fac o plecaciune in fata celor peste 200.000 de membri ai PNL si in fata celor peste 2 milioane de romani care ne-au votat astfel incat am devenit partidul numarul 1 al Romaniei. V-am spus ca pentru a castiga e nevoie de incredere, de mobilizare de energie. Victoria s-a intamplat si singurul meu regret este ca in seara de 26 mai nu ne-am bucurat suficient. Sa-mi promiteti ca bucuria o s-o dublam in data de 24 noiembrie
 
Batalia pentru Cotroceni nu este pentru un singur om, este batalia fiecarui om de buna-credinta. Victoria din aceasta toamna va insemna victoria la alegerile locale si pregatirea pentru parlamentare. Nu avem nevoie de niciun aliat azi. Aliat ne este poporul roman si bunul Dumnezeu. Am venit sa nu mai plec. Am venit pentru ca acum eu sa fiou alaturi de dvs in campania de la prezidentiale, de la locale si apoi la parlamentare pentru ca asta inseamna o familie. Vom castiga. Daca va inspir incredere, acordati-mi si votul si nu uitati: Klaus Iohannis, presedinte pentru al doilea mandat".

Raportul PNL din Camera Deputatilor

 
Raportul PNL din Camera Deputatilor a fost prezentat de liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan
 
"In doi ani si jumatate de guvernare PSD, Camera Deputatilor a fost sediul celei mai virulente forme de gangsterism politic practicat vreodata de PSD. (…) Mai bine de doi ani si jumatate, am trait intr-o stare de asediu nedeclarata. Democratia si institutia Parlamentului s-au aflat sub asaltul permanent al PSD – ALDE, cu un singur scop: acapararea Romaniei prin parghii legislative, paralizarea institutiilor, cu obiectivul de a sprijini planurile infractorilor aliniati in spatele lui Liviu Dragnea”, a afirmat Turcan.
 
"Obiectivul strategic principal al pesedistilor lui Liviu Dragnea a fost presedintele Iohannis. Pentru ca presedintele Romaniei a fost, in tot acest timp, principalul garant al democratiei si al parcursului nostru european, bazat pe reguli si pe lege. De aceea, Dragnea si servantii lui au facut tot ce au putut ca sa amputeze atributiile presedintelui, sa anuleze forta institutiei prezidentiale. Raspunsul oamenilor a venit insa pe 26 mai, la referendumul initiat de presedintele Iohannis si la alegerile europarlamentare”, a mai punctat Raluca Turcan.
 
"Ca sa fie foarte clar: cand auziti vreun PSD-ist spunand ca au dat ordonante de urgenta pe justitie, pentru ca in Parlament sunt blocati, trebuie sa traduceti ca au facut si fac asta pentru ca de Camera Deputatilor si de presedintele Romaniei nu s-a trecut”, a mai spus Turcan.
 
"Sa punem aceste institutii in zona competentei, a meritocratiei si sa eliminam orice dictat politic. Insanatosirea institutionala va insemna intrarea in normalitate. Si doar presedintele Iohannis poate face asta, in mod temeinic, sprijinit de PNL, in cel de-al doilea mandat”, a conchis Raluca Turcan.
 

Raportul PNL din Senat

 
Raportul PNL din Senat a fost prezentat de liderul senatorilor PNL, Florin Citu
 
"Efectele guvernarii PSD – ALDE vor fi dezastruoase. Resimtim astazi aceasta inflatie. Avem cea mai mare inflatie din UE trei ani la rand, cele mai mari dobanzi din UE si cel mai mare deficit bugetar, un deficit bugetar mare inseamna ca urmasii nostri vor plati aceasta opulenta a celor din PSD si ALDE. De aproape patru ani de zile, Romania este in picaj si doar PNL are curajul sa le spuna romanilor adevarul. PNL are solutii pentru Romania".
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta
Business

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta

today19 Nov. 2024
Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas
Business

Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas

today19 Nov. 2024
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024
Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025
Companii

Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025

today19 Nov. 2024
5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful
Economie

5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful

today19 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x