Guvernul vrea sa scape de toti evazionistii si coruptii din tara in 2024
buget 2024digitalizare anaf
Noul buget pe 2024, precum si noua strategie fiscala aferenta anului ce sta sa-neapa sunt privite cu mari sperante de la Palatul Victoria, de acolo de unde ni se spune ca lupta impotriva coruptiei si evaziunii fiscale vor trece la nivelul urmator.
Ministrul Finantelor Publice, Marcel Bolos, a realizat o radiografie a noului buget pe 2024 si sustine ca Romania va avea multe realizari in anul viitor, se vor face investitii, se va pune accept pe sistemul de Educatie, ce primeste o alocare financiara istorica si, totodata, se vor depune eforturi si mai mari pentru a scapa de evazionisti si de coruptie.
Totodata, oficialul de la Bucuresti promite sa nu uite nici de firme! Sectorul privat romanesc, greu incercat in ultimii ani, va fi sustinut sa faca performanta si sa aduca atat de necesarii bani la buget. Pe antreprenorii locali ii asteapta numeroase scheme de finantare in 2024.
Oficialul puncteaza si faptul ca se va apasa pedala de acceleratie a digitalizarii serviciilor publice, ANAF-ul fiind cap de lista al acestui obiectiv major.
Declaratiile de ultim moment ale sefului de la Finante despre ce ne asteapta in 2024
”Avem bugetul pentru anul 2024. O tema care a tinut agenda zilele acestea, cum de altfel este si firesc. Au fost dezbateri numeroase, care sunt un plus. Pentru ca in orice proces complex, cum este cel de elaborare a bugetului care afecteaza fiecare cetatean din tara aceasta, diversitatea de opinii este esentiala pentru a atinge solutii mai complete si echitabile.
Anul 2023 a pus bazele unei preocupari adanci pentru reducerea risipei banului public si pentru o mai buna colectare a veniturilor. Aceasta tendinta va continua si in 2024 (...)
2024 este anul cu cele mai mari cheltuieli pentru investitii, atat din fonduri nationale, cat si din fonduri europene, unde asiguram cofinantarea. Pentru ca in viata de zi cu zi, drumul pe care mergeti, spitalul unde va faceti analizele sau scoala unde invata copilul dumneavoastra sa fie sa fie la standerde de bun simt: 120 miliarde lei alocati.
Vom avea o crestere istorica de 61% pentru educatie. Bugetul sprijina initiativele de educatie incluziva, cu alocari pentru adaptarea programelor si infrastructurii pentru a sustine invatarea tuturor elevilor, indiferent de nevoile lor. Vorbim despre alocari speciale destinate modernizarii si extinderii infrastructurii scolare, dar si de fonduri pentru programe de formare si dezvoltare profesionala a cadrelor didactice. In plus, salariile profesorilor vor creste asa cum s-a promis.
Va fi un an in care vom fi alaturi de mediul de afaceri. Vom finanta scheme de ajutor de stat pentru a oferi sprijini financiar pentru antreprenori si IMM-uri, conducand la dezvoltarea de noi afaceri si, implicit, la crearea de locuri de munca. Numarul mediu de salariati si castigul mediu resimtit in portofelul oamenilor va fi in crestere.
Lupta impotriva coruptiei si evaziunii va trece la un alt nivel.
Digitalizarea constituie o prioritate si reprezinta cheia consolidarii capacitatii administrative necesara transformarii
ANAF, care va aduce un aport mai bun la cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare", a transmis seful de la Finante.
Foto: Guvernul Romaniei