Guvernul a pus Ambasadele sa indentifice romanii care muncesc in strainatate pentru a informa Fiscul
ambasada romanieicodul fiscaltaxe impozitefiscanafdiaspora
Ambasadele si consulatele din strainatate au fost instiintate de Guvern ca trebuie sa identifice romanii care muncesc in strainatate, pentru ca Fiscul sa ii inregistreze in Spatiul Privat Virtual, ca acestia sa achite taxe si in Romania.
Nevoia tot mai acuta de bani a Guvernului se resimte prin masurile pe care le adopta. Ultima gaselnita este punerea pe jar a ambasadelor si consulatelor Romaniei din strainatate, ca acestea sa identifice romanii care muncesc in afara tarii. Datele vor fi transmise catre Fisc, iar romanii care inregistreaza venituri in afara tarii vor fi inregistrati in Spatiul Privat Virtual.
Iata lista de documente care vor fi incluse in SPV: chestionarele intocmite de persoana fizica la sosirea si/sau plecarea in/din Romania, notificarile privind rezidenta persoanelor fizice prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cererea pentru eliberarea Certificatului de rezidenta fiscala si certificatul de rezidenta fiscala.
Autoritatile din Romania estimeaza ca, in trei luni de la data publicarii acestei masuri in Monitorul Oficial al Romaniei, noul sistem de fiscalizare internationala va fi implementat si se vor forma conexiunile la sistemele informatice ale institutiilor implicate.
"In ceea ce priveste implementarea acestora in SPV, s-a prevazut o norma tranzitorie potrivit careia aceasta se aplica in termen de 3 luni de la data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. In ceea ce priveste implementarea termenului de 3 luni, s-a apreciat necesar atat pentru crearea conexiunilor la sistemele informatice intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si oficiile consulare sau ambasadele Romaniei, cat si pentru adaptarea sistemelor informatice”, arata proiectul.
Organul fiscal va analiza situatia fiecarui cetatean in parte si il va notifica cu privire la datoriile fiscale pe care le are de achitat in Romania.
Citeste si:
Piata mondiala de electro-IT ramane stabila, la o valoare totala de 1,01 trilioane de euro