Editorialul publicat la inceputul acestei saptamani in cotidianul Financial Times debuteaza prin descrierea situatiei actuale de la Bucuresti, jurnalistii britanici neezitand sa acuze Guvernul Dancila de subminarea statului de drept si de stoparea luptei anticoruptie. Jurnalistii Financial Times noteaza faptul ca Guvernul Dancila distruge imaginea tarii intr-un moment cheie pentru Romania, inainte de sarbatorirea Centenarului Marii Uniri si inainte de preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Va reamintim, incepand cu data de 1 ianuarie 2019, tara noastra va prelua presedintia Consiliului UE pentru o perioada de sase luni.
Financial Times noteaza ca la Bucuresti se fac pasi mari inapoi, ceea ce aduce deservicii grave unitatii Uniunii Europene. Jurnalistii britanici considera ca toti acesti pasi in spate facuti de Romania in timpul guvernarii PSD - ALDE nu fac nimic altceva decat sa intareasca impresia celor din vest ca tot mai multe tari din Europa de Est si Centrala se indeparteaza de valorile europene la care au aderat atunci cand au intrat in Uniunea Europeana. Asa cum stim deja cu totii, problemele intalnite in Romania in ultimii doi ani nu sunt singulare, alte situatii similare fiind semnalate si in tari precum Ungaria, Polonia sau Cehia.
Publicatia britanica a urmarit cu atentie evenimentele de la Bucuresti din ultima perioada, fiind la curent cu ultimele modificari legislative din domeniul justitiei. Editorialistii noteaza faptul ca in timp ce Comisia Europeana critica ultimele modificari in acest domeniu facute de legislativul romanesc, Parlamentul de la Bucuresti a votat noi legi care par a fi dedicate sefului principalului partid de la guvernamant, Liviu Dragnea.
Publicatia britanica se refera in mod clar la Liviu Dragnea atunci cand vorbeste despre directia in care a inceput sa se indrepte Romania in timpul guvernarii PSD - ALDE. Acestia noteaza ca drumul pe care Dragnea si aliatii sai duc Romania este unul extrem de riscant, provocand ingrijorari printre partenerii UE si NATO si chiar si pe pietele financiare. De asemenea, drumul ales de Dragnea este unul care face ca increderea cetatenilor in propria tara sa scada considerabil, tot mai multi dintre ei alegand sa emigreze.
In incheiere, editorialistii Financial Times aminteste de protestele de la Bucuresti din ultimii ani, transmitand lumii intregi ca romanii ramasi acasa isi doresc cu disperare ca Romania sa fie o societate prospera, bine guvernata si fara coruptie. De asemenea, Financial Times mai scrie ca sperantele nascute odata cu Revolutia din 1989 nu trebuie lasate sa moara atat de repede.
Referendumul cu privire la modificarea Constitutiei pentru redefinirea casatoriei i-a facut pe cei de la Financial Times sa scrie despre Romania la inceputul lunii octombrie. Jurnalistii britanici atrageau atunci atentia ca Romania ar putea sa alunece pe drumul unui regim semi-autoritar, drum pe care l-au urmat in ultimii ani atat Ungaria, cat si Polonia.
Citeste si: Atentie, contribuabli! Fiscul va da 115 intalniri! Discutii despre casele de marcat si esalonarea la plata a obligatiilor
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!