Se pare ca actiunile si strategiile Guvernului Romaniei au exact efectul invers fata de ceea ce-si doreste coalitia de guvernare, in ceea ce priveste cursa pentru sefia Parchetului European. PSD-ALDE nu sustine candidatura Laurei Codruta Kovesi. Ne-au spus-o nume importante din partid, prin declaratii publice, prin tentative nenumarate de discreditare a fostei sefe DNA, ne-au spus-o si atacurile "pe fata" din Parlamentul European, de la audierile celor trei candidati.
"Guvernul Romaniei se comporta penibil", au spus europenii, uluiti de atitudinea Puterii politice din tara noastra in raport cu Kovesi.
Desi au incercat sa-i puna bete in roate, oficialii europeni au vazut dincolo de stratul de noroi improscat in imaginea fostei sefe DNA. Au vazut cifre, rapoarte si statistici care arata clar ca DNA, in frunte cu Kovesi au "curatat" cat s-a putut Romania de coruptie. Si de coruptie la nivel inalt, cu jucatori dintre cei mai "greu de atins", prin prisma functiilor inalte pe care le detineau.
"PSD a demis-o pe Kovesi, dupa ce a bagat la inchisoare politicieni corupti din Romania" scrie o publicatie americana.
Chiar la audieri, fosta sefa DNA a primit laude si aprecieri pentru rezistenta de care da dovada prin prezenta in fata PE, desi in tara "se duce o campanie impotriva sa, orchestrada de propriul Guvern".
Si nu doar cei care au audiat-o pe Kovesi au privit-o cu admiratie, chiar si contracandidatii sai si-au exprimat aceleasi sentimente de apreciere si mandrie ca se afla pe lista cu domnia sa.
Ca este vazuta bine si apreciata de europeni se vede dupa ce, miercuri, Comisia CONT a acordat Laurei Codruta Kovesi cele mai multe voturi, la fel cum s-a intamplat si marti seara, in Comisia LIBE. Kovesi a iesit invingatoare din cele doua Comisii ale PE.
A fost o lectie dura primita de coalitia de guvernare, un motiv de a pleca capul dupa tentativele de a-si sabota propriul candidat, incercand sa induca in eroare o intreaga Europa cu privire la activitatea de procuror a lui Kovesi. Totusi, o tara poate fi mintita, insa un intreg Parlament European, nu, asa ca, fosta sefa DNA este la doar un pas de a deveni primul sef al PE, institutie a carei putere va fi colosala nu doar in UE, ci si in Romania.
PE ar putea ancheta faptele mari de coruptie, considerate pericole pentru intreaga Uniune Europeana. Din Romania, PE ar putea prelua anchetarea Tel Drum, unde Dragnea este acuzat de deturnare de fonduri europene in valoare de cateva zeci de milioane ... de euro.
Poate de aici ostilitatea fata de candidata Kovesi?!
Totusi, chiar daca propriul Guvern ii e ostil, Kovesi are tot mai multi simpatizanti. Ultimul nume important de pe scena politica europeana care si-a exprimat sustinerea pentru Kovesi este chiar europarlamentarul german Ska Keller, copresedinte al grupului verzilor din Parlamentul European.
Ultimele NOUTATI
Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
In depozite bancare - acolo isi duc romanii economiile pe care reusesc sa le faca. Prezenta pe piata de capital, redusa
Partenerii nostri
OBLIGATIILE angajatorilor referitoare la medicina muncii - dar ce obligatii au salariatii?
Incadrarea deplasarii salariatului. Se stabileste in functie de motivul deplasarii?
Se MAJOREAZA pensiilor, de la 1 ianuarie 2025! Valoarea Punctului de Referinta creste cu 12,1%
TOP 10 noutati legislative de care trebuie sa tineti cont in 2025!
Cum scoatem din evidenta imobilizarile necorporale: Tratament fiscal-contabil si studii de caz
Colectarea creantelor fiscale: ANAF propune 23 de noi formulare si elimina 5
Ajutoare de urgenta de aproape 1,8 milioane de lei, aprobate de Guvern. Vezi cine beneficiaza
Pontaj electronic pentru salariati, fara riscuri GDPR: Cum te asiguri ca respecti legislatia