Directorul IMAS: Daca alegerile prezidentiale ar avea loc acum, Barna ar iesi presedinte. PSD a pierdut 1 milion de voturi
psdalegeri prezidentialeimasalin teodorescudan barnaklaus iohannisvoturi
Alin Teodorescu, directorul institutului de cercetare IMAS, sustine ca, in cazul in care alegerile prezidentiale ar avea loc in acest moment, Dan Barna, presedintele USR, le-ar castiga. De asemenea, Teodorescu spune ca PSD a pierdut un milion de voturi, "din cauza trioului Iordache-Nicolicea-Serban Nicolae".
Daca alegerile prezidentiale s-ar desfasura acum, Dan Barna ar fi desemnat presedintele Romaniei, transmite directorul IMAS, Alin Teodorescu.
Potrivit acestuia, lupta finala s-ar duce in turul al doilea intre Klaus Iohannis, presedintele in functie al Romaniei, si Dan Barna, presedintele USR, formatiune care a castigat un scor urias la alegerile europarlamentare din 26 mai, in alianta cu formatiunea PLUS, a lui Dacian Ciolos.
"In momentul de fata (mijlocul lunii august 2019) stim ca dl. Klaus Johannis intra in turul al doilea pe primul loc, impreuna cu dl. Dan Barna, pe locul al doilea. In turul al doilea, dl. Barna castiga cu 52% la 48%. Dar mai sunt trei luni pana la alegeri si se pot intampla multe”, a declarat Teodorescu intr-un
interviu acordat pentru EVZ.
De asemenea, Teodorescu spune ca PSD a pierdut un milion de voturi "din cauza trioului Iordache-Nicolicea-Serban Nicolae".
"Dna Dancila nu are sanse sa treaca in turul al doilea, orice alianta ar face. Victor Ponta si Liviu Dragnea au lasat o mostenire cumplita social-democratilor. Iar cei trei juristi de la fabricile de diplome (Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Serban Nicolae) au pe constiinta aproape un milion de votanti social-democrati, pierduti in mai putin de trei ani”, a mai spus Teodorescu.
Citeste si:
Romanii isi platesc mai greu datoriile. Restantele la creditele in lei au crescut cu 3,05%
Nu in ultimul rand, Teodorescu face si o radiografie a clasei politice acutale, despre ai carei reprezentanti spune ca "liderii politici români termină fie în puÈ™cărie, fie în uitare, pe când orice muncitor român serios care emigrează este foarte apreciat acolo unde se duce", cu toate acestea, insa, liderul IMAS apreciaza faptul ca liderii politici de după RevoluÈ›ie au scos România din lagărul sovietic È™i din Pactul de VarÈ™ovia È™i au condus România către Uniunea Europeană È™i NATO. Cum au putut È™i ei – cu greÈ™eli gramaticale, cu confuzii între Consiliul Europei È™i Consiliul European, cu diplome cumpărate pe bani puÈ›ini, cu pete foarte negre în dosarele proprii, mai mult tractaÈ›i decât din convingere. Dar România modernă a avut arareori lideri politici de excepÈ›ie. Mai întotdeauna oamenii obiÈ™nuiÈ›i au fost mai buni decât conducătorii lor".