Dancila, pusa pe lista de asteptare pentru sefia Organizatiei de femei a PSD, fix de ziua ei
viorica dancilapsdorganizatia de femei psdcongres psdpresedinte psdmarcel ciolacu
Pe 16 decembrie, cand Viorica Dancila a implinit varsta de 56 de ani, liderii social-democrati au luat decizia de a nu mai organiza alegeri pentru presedintia Organizatiei de femei a Partidului Social Democrat, functie care i se promisese Vioricai Dancila in momentul in care si-a dat demisia de la sefia PSD.
Vioricai Dancila i s-a promis un post confortabil de lider al Organizatiei de femei a PSD, chiar de catra Marcel Ciolacu. In cadrul Comitetului Executiv din 26 noiembrie,
Viorica Dancila si-a dat demisia din functia de presedinte al Partidului Social Democrat. La acea vreme, au aparut in presa informatii conform carora, inainte de sedinta liderilor PSD,
Dancila ar fi fost vizitata acasa de mai multi oameni grei din partid, printre care si Marcel Ciolacu, care ar fi convins-o sa demisioneze.
Desi anuntase dupa pierderea alegerilor prezidentiale ca nu va renunta la sefia PSD, ba chiar incerca sa dea vina pe liderii din teritoriu, carora le-a spus ca sunt responsabili si ei de rezultatul dezastruos obtinut in fata lui Klaus Iohannis, Dancila a revenit asupra deciziei.
La randul sau, Ciolacu spunea ca Dancila va ramane printre liderii PSD, va face parte din urmatoarele campanii si nu va fi indepartata. Ei i s-a promis atunci sefia Organizatiei de femei.
Insa, PSD a luat, chiar de ziua Vioricai Dancila, decizia de a nu mai organiza alegeri la Organizatia de femei, cel putin, pana in luna februarie. Motivul oficial ar fi acela ca in luna februarie se organizeaza Congresul PSD, in care liderii isi vor alege un nou presedinte, sau, cel putin, se vor desemna candidatii pentru functia de sef al partidului. Astfel, pentru a nu "perturba" Congresul PSD, Organizatia de femei isi amana alegerile.
Ca fapt divers, surse din interiorul partidului dezvaluiau pe 26 noiembrie faptul ca Dancila ar fi cerut sa ramana la sefia PSD pana la Congresul din februarie, insa propunerea sa ar fi primit doar 5 voturi.
Citeste si:
Sedinta solemna in Parlament, la 30 de ani de la Revolutie. Iohannis: Revolutia a pus capat acestui lung sir de monstruozitati, insa pretul platit a fost imens