Dan Barna: Vreau sa cred ca daca eram eu presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat
dan barnaalegeri prezidentialecaracalcaz caracalklaus iohannis
Presedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seara, ca daca el ar fi fost presedintele Romaniei, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat.
Dan Barna, candidatul aliantei USR-PLUS la alegerile prezidentiale din noiembrie, a afirmat ca: "eu vreau sa cred ca daca eu as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat". Barna isi justifica afirmatia spunand ca " nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradari continue de ani de zile a ceea ce inseamna functionarea institutiilor statului pe standarde minime, adica asigurarea sigurantei cetateanului".
Dan Barna a spus despre actualul sef de stat, desi il invinovateste indirect de tragedia din Caracal, ca "este un om bun, este un om in regula, dar el face parte, in realitate, din vechea clasa politica care a adus Romania aici".
Intrebat ce ar fi fost diferit in aceste zile, daca el ar fi fost presedintele Romaniei, Barna a vorbit despre "o viteza mai mare de reactie, o convocare mai rapida a CSAT, o solicitare de date din primul moment".
Dan Barna a fost intrebat si despre cum vede evenimentele de la Caracal. Candidatul USR - PLUS la prezidentiale a spus ca le priveste cu "revolta interioara", mentionand ca statul roman nu mai functioneaza.
"Statul nostru nu mai functioneaza, iar masurile trebuie sa fie sistemice, masurile presupun niste abordari prin care sa schimbam felul de a gandi. Oamenii nu mai au incredere in tara", a afirmat Dan Barna.
Citeste si:
Traian Basescu: Dan Barna are o abordare de penal
Nu in ultimul rand, Barna a fost intrebat de ce candideaza la prezidentiale. El a spus ca Romania are nevoie de noutate in plan politic,
"Romania chiar are nevoie de ceva in plus, de ceva nou, ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani arata cat de jos a putut sa ajunga statul. De 30 de ani, lucrurile au mers din ce in ce mai prost: sa inlocuim un profesionist cu o ruda, hai cu doua, hai cu trei, hai sa nu mai investim in formarea profesionala, ca se descurca ei, cat de greu o fi sa raspunzi la un telefon si, practic, in momentul in care tot sistemul se prabuseste, la un moment, moare cineva, cum s-a intamplat in cazul Alexandrei.
Despre asta este vorba: statul roman este in momentul de fata pe o traiectorie de faliment functional", a explicat Dan Barna.