Putem spune ca infiintarea celor 22 de companii municipale a fost un proiect de suflet al Gabrielei Firea, pentru care s-a zbatut mult inca din primele saptamani de mandat. Cele 22 de companii au fost infiintate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in ultimii doi ani.
Inca din primele luni de la infiintare, aceste companii municipale au atras de partea lor un val de critici urias. Mai intai s-a vorbit despre persoanele controversate care au fost angajate sa le conduca, persoane apropiate fie de familia Firea - Pandele, fie de alte nume controversate din PSD si ALDE.
Apoi s-a vorbit despre salariile uriase de care beneficiaza si in prezent angajatii acestor 22 de companii, salarii cu mult peste media din tara noastra. In cele din urma, majoritatea obiectivelor acestor companii au fost ratate sau trecute cu vederea, fapt care a atras alte valuri de critici din partea celor din Opozitie.
Mai exact, consilierii municipali USR au contestat procesul de infiintare a celor 22 de companii municipale, pe motiv ca hotararile au fost adoptate ilegal. Practic, aceste hotarari au fost adoptate cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri, si nu cu votul a doua treimi din numarul consilierilor. Avand in vedere ca este vorba despre niste proiecte care privesc patrimoniul Capitalei, hotararea nu putea fi adoptata decat in cazul votului a doua treimi din numarul total de consilieri.
Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti, consilier municipal si initiatoare a actiunii in instanta, a oferit deja primele declaratii pe marginea deciziei luate de Curtea de Apel. Roxana Wring spune ca aceasta veste este una “foarte proasta pentru gastile din Voluntari care isi vad naruit visul de a pune mana pe Bucuresti bucata cu bucata”.
Wring o acuza pe Gabriela Firea ca este cea care a girat si a fortat impotriva legii infiintarea acestor companii, carora le-a dat peste jumatate de miliard de euro degeaba. In aceste conditii, Roxana Wring o considera pe Firea principala vinovata pentru pierderea acestor bani, iar in aceste conditii spune ca “actualul Primar trebuie sa plateasca”.
Dupa miezul noptii, Primaria Municipiului Bucuresti a emis un comunicat de presa prin care transmite ca decizia Curtii de Apel este “cel putin surprinzatoare, daca nu chiar socanta”. Primaria Capitalei acuza astfel interpretarea unei instante prin care toate deciziile luate in Consiliile Locale si in CGMB ar avea nevoie de votul a doua treimi din numarul total al consilierilor.
Totodata, Primaria transmite ca o astfel de decizie duce la “blocarea completa a unui oras”. In incheiere, Primaria transmite ca cele 22 de companii municipale exista in continuare, sunt infiintate de mai bine de un an si sunt inscrise la Registrul Comertului.
Citeste si: Primaria Capitalei va deconta combustibil de pana la 500 lei/luna pentru persoanele care fac car-sharing
Ultimele NOUTATI
Cei mai importanti factori de luat in considerare cand iti alegi primul apartament
10 skill-uri cheie pe care orice manager de top ar trebui sa le stapaneasca in 2025
Romanii isi vor goli buzunarele de peste 1,2 miliarde de euro, pe cumparaturi de Black Friday. Ce se afla pe lista de dorinte?
Vreti sa concediati un salariat pentru necorespundere profesionala? Atentie la acest aspect!
Partenerii nostri
Agent de munca temporara. CONDITII de autorizare, pas cu pas
cerere concediu fara plata model
Sanctionarea concedierilor NELEGALE - cauzele de nulitate si despagubiri pentru salariati
Lichidare societate comerciala: formulare si monografie contabila
Tratamentul TVA in cazul vanzarii bunurilor imobile: exemple detaliate
TOP 3 greseli intalnite in balanta de verificare si cum sa le eviti