Cine sunt cei 14 candidati la prezidentiale si care e povestea pe care ne-o spun ca sa ii votam

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cine sunt cei 14 candidati la prezidentiale si care e povestea pe care ne-o spun ca sa ii votam
Cine sunt cei 14 candidati la prezidentiale si care e povestea pe care ne-o spun ca sa ii votam
de Magda Florea la 26 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
alegeri prezidentialecandidati alegeri prezidentiale

Numai cateva luni ne despart de alegerile prezidentiale, competitie pentru care s-au inscris deja 14 candidati. Lupta se anunta una stransa, iar toate sondajele efectuate pana in prezent il dau favorit clar pe actualul presedinte, Klaus Iohannis, insa timpul se scurge, iar candidatii inca au suficient spatiu de manevra astfel incat sa schimbe polii de putere, macar cat sa ajunga in turul al doilea, daca nu chiar sa reuseasca sa castige alegerile.

1. Klaus Iohannis - candidatul PNL


Fiind presedintele in functie al Romaniei si principalul favorit la castigarea a inca un mandat, vom incepe ierarhia cu Klaus Werner Iohannis. Presedintele Klaus Iohannis si-a lansat, joi, 8 august, candidatura la alegerile prezidentiale care vor avea loc in luna noiembrie a acestui an. Pe scena Romexpo, in fata a peste 3.000 de liberali, care i-au oferit sustinerea oficiala in campanie, Klaus Iohannis a tinut un discurs de aproximativ 30 de minute, in care si-a prezentat obiectivele pentru un nou mandat, mentionand totodata si esecurile Guvernului PSD in economie, justitie, dar si pe plan social.
 
Presedintele a fost foarte incisiv la adresa actualei coalitii de guvernare, in ultimii ani, spunand de nenumarate ori ca PSD atenteaza la independenta justitiei, ca urmareste propriile interese si ca dezintegreaza statul de drept, ducandu-l la marginea Europei. Aceeasi tema a abordat-o si in discursul de lansare a candidaturii la prezidentiale.
 
"Ne revedem intr-un moment critic pentru Romania, dar trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lantul de erori grave care s-au produs in cazul cumplitei tragedii de la Caracal sa nu se mai repete niciodata.
 
Este esential sa intelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important, ce avem de facut pentru a recladi Romania normala pe care ne-o dorim cu totii. Cazul Caracal, cu toate implicatiile sale profunde, ne dezvaluie cat de grav este dezastrul provocat statului si cetatenilor sai de politica falimentara a partidului aflat in prezent la guvernare", a spus seful statului.
 
"Partidul Social Democrat a tradat votul oamenilor. Niciodata nu s-a vazut asta mai bine decat acum. Esec economic, esec legislativ, esec in protejarea cetatenilor. Legi pentru infractori si bani pentru clientela. Dispret pentru oameni si asalt continuu asupra statului roman! Acesta este bilantul guvernarilor PSD din acesti ani.
 
PSD a promovat incompetenta ca politica de stat, si mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor in sistemul public. Viziunea pesedista a unui stat al pilelor si al complicitatilor de partid, in care doar o casta de privilegiati fac legea si isi impart functiile si banii publici trebuie demolata.
 
M-am luptat, alaturi de voi, liberalii, si de celelalte partide de opozitie pentru a stopa acest proces sau macar pentru a reduce efectele dramatice ale infestarii institutiilor statului cu virusul incompetentei. M-am luptat, alaturi de voi, liberalii, si de celelalte partide de opozitie pentru a stopa acest proces sau macar pentru a reduce efectele dramatice ale infestarii institutiilor statului cu virusul incompetentei.
 
A fost o lupta pe care am dus-o in toti acesti ani si la nivel european, pentru a salva credibilitatea Romaniei si a preveni prejudiciile imense care ar fi insemnat inclusiv bani mai putini pentru tara noastra. Prin actiunile mele, ale voastre, ale opozitiei parlamentare, dar mai ales prin mobilizarea cetatenilor, am reusit sa pastram nealterat cursul pro-european, transatlantic si democratic al Romaniei.
 
Pe 26 mai am primit cel mai important semnal din partea oamenilor ca ne sustin in efortul nostru de a bloca distrugerea Romaniei de catre un partid nociv, care si-a pierdut demult sensul si busola", a adaugat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis, alaturi de lideri ai Partidului National Lberal, au lansat sambata, 10 august, campania de strangere de semnaturi pentru candidatura lui Iohannis la alegerile prezidentiale din noiembrie. Pentru a obtine un nou mandat, seful statului are nevoie de 200.000 de semnaturi.

Iohannis este sustinut de Partidul National Liberal. Astfel, Ludovic Orban, liderul liberalilor, a spus ca "Il sustinem pe presedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni, pentru a garanta fiecarui roman o Romanie puternica"
 

2. Dan Barna - candidatul USR-PLUS 




USR si-a desemnat sambata, 14 iulie, candidatul care va intra in cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni din aceasta iarna. Este vorba chiar despre Dan Barna, cel care este si presedintele partidului. “Acum este momentul nostru!”, exclamat Dan Barna.

Candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidentiale a fost una fulminanta, data de succesul USR+PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Desi USR si PLUS au demonstrat ulterior ca succesul este uneori mai greu de manageriat decat esecul, cele doua formatiuni traversand momente tensionate, certandu-se practic pe cine ce posturi sa ocupe, Dan Barba si Dacian Ciolos au ingropat in cele din urma marul discordiei si au semnat o alianta politica si electorala intre USR si PLUS, in care si-au impartit functii pe care spera sa le obtina prin sustinere reciproca.

Insa lucrurile continua sa fie tensionate in tabara lui Barna. Cu doar cateva saptamani inainte de intrarea efectiva in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie, Dan Barna si Cosette Chichirau isi disputa sefia USR.Cosette Chichirau nu a ezitat nicio clipa atunci cand a venit vorba de a il ataca pe Dan Barna, spunand ca acesta a facut doua greseli mari in cursa interna pentru sefia partidului. In primul rand, conform sefei filialei Iasi a Uniunii Salvam Romania, Dan Barna ar fi refuzat “orice dezbatere in cursa interna pentru presedintia partidului pana pe 31 august, ultima zi de campanie”. In plus, Cosette Chichirau il acuza pe Barna ca a organizat alegerile interne inaintea celor prezidentiale. 

Citeste aici mai multe despre disputa pe sefia USR

Revenind, la alegerile prezidentiale, stim ca Dan Barba candideaza la prezidentiale, in timp ce lui Dacian Ciolos i s-a promis functia de premier intr-un posibil viitor Guvern USR-PLUS.

Desi nu a intrat inca in campanie electorala, Barna a facut deja mai multe declaratii controversate. Spre exemplu, saptamanile trecute a spus ca  "eu vreau sa cred ca daca eu as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat". Barna isi justifica afirmatia spunand ca " nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradari continue de ani de zile a ceea ce inseamna functionarea institutiilor statului pe standarde minime, adica asigurarea sigurantei cetateanului".

De asemenea, liderul USR a declarat ca va forta alegerile anticipate, daca va ajunge la Cotroceni.  Totodata, Barna a transmis ca nu va intra la guvernare cu actuala structura parlamentara deoarece “parlamentarii sunt aceiasi”, ceea ce inseamna ca ar urma sa fie girat de o majoritate din care fac parte formatiuni precum Pro Romania sau ALDE. Astfel, Dan Barna da de inteles ca USR nu va fi prea interesat de o potentiala motiune de cenzura introdusa in aceasta toamna de liberali. 

Tot Barna spunea, la inceputul lunii, lansand astfel un atac mascat la adresa actualului presedinte al tarii, ca va fi un "presedinte full-time". Barna si-a explicat afirmatia spunand ca, intr-adevar, presedintele nu conduce Guvernul si nu are atributii directe in sistemul executiv, insa el este cel care "da mesajul si directia unei natiuni".
 
"Presedintele nu conduce Guvernul, dar este acela care da mesajul si directia unei natiuni. Un presedinte prezent, full time, prezent in toata viata comunitatii, nu doar la crize, este necesar in Romania”, a spus Dan Barna a fost rugat de jurnalisti sa mentioneze care sunt greselile pe care considera el ca le-a facut Klaus Iohannis la Cotroceni. "Nu vreau sa vorbesc despre greseli acum. Vorbesc despre ce voi face eu. Vom avea dezbateri in care vom vorbi despre istorie contrafactuala”, a raspuns Dan Barna, liderul USR.

Interbat in cadrul unei emisiuni televizate despre dorinta care l-a aruncat in aceasta lupta pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni, Dan Barna spune ca a luat decizia de a candida pentru ca isi doreste sa incerce sa faca din Romania “tara din care tinerii sa nu mai vrea sa plece”. De asemenea, Barna sustine ca schimbarea pe care si-o doreste toata lumea nu poate veni de clasa politica care a generat practic situatia actuala, drept pentru care considera ca la Cotroceni este nevoie de “ceea ce inseamna energia si ADN-ul tanar si proaspat al USR - PLUS”. Mai departe, Dan Barna da de inteles ca Romania are nevoie de un presedinte “care sa fie prezent constant in viata societatii, nu doar in crize”. 

“In momentul in care va veni guvernarea USR - PLUS, nu se vor taia pensiile”, a mai punctat liderul USR, in dorinta de a dezminti zvomurile care circula in mod eronat in spatiul public.

3.4 Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu - impreuna si totusi separat




Viorica Dancila va candida din partea PSD la alegerile prezidentiale din noiembrie. In Biroul Permanent National al PSD si in Comitetul Executiv National al partidului, social-democratii au decis aproape in unanimitate sa o sustina pe Dancila in cursa pentru Cotroceni. Cei care au votat impotriva Vioricai Dancila sunt Paul Stanescu, liderul PSD Olt, si Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui. Saptamana trecuta, decizia a fost validata in Congresul Extraordinar al PSD, unde cei 1.000 de membri si delegati din toata tara au votat-o pe Dancila drept candidat la prezidentiale.

Desi nimeni nu s-ar fi asteptat la ascensiunea incredibila pe scara puterii politice din Romania, cariera primei femei premier din Romania a explodat odata cu arestarea lui Liviu Dragnea. Daca inainte vorbeam despre un Dragea cu putere deplina in partid si un posibil candidat la prezidentiale, astazi vorbim despre o Dancila mult mai puternica, avand atat puterea lui Dragnea, cat si functia de premier, dar si sustinerea certa pentru candidatura la alegerile prezidentiale.

La incheierea sedintei din luna iulie, din interiorul PSD, unde a fost desemnata candidatul partidului la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila a spus ca are incredere in sansele sale de a ajunge prima femeie presedinte a Romaniei. Premierul se asteapta sa duca o lupta cot la cot cu actualul presedinte si spune ca a demonstrat pana acum ca poate fi presedintele tuturor romanilor. De asemenea, Dancila a spus si ca ea cauta "consensul, echilibrul" si crede ca "de acest lucru au nevoie romanii".

Saptamanile au trecut, iar Dancila a devenit din ce in ce mai increzatoare in sansele ei, cel putin la nivel declarativ. Astfel, Viorica Dancila a declarat ca, daca nu ajunge in turul al doilea la alegerile prezidentiale din noiembrie, isi va prezenta demisia din functia de premier al Romaniei. "PSD participa la prezidentiale pentru a ajunge pana in turul doi, vreau sa clarific acest lucru. Faptul ca am candidat eu, dupa cum stiti, presedintele de partid isi va asuma candidatura. Este de datoria mea, ca presedintele al PSD, sa-mi asum aceasta candidatura. Liderii de filiale au cerut sa candidez. Trebuie sa-mi asum. Imi voi da demisia daca nu ajung in turul doi. E normal sa ne asumam fiecare rezultatele", a spus Viorica Dancila, la finele lunii iulie.
 
"Obiectivul este sa castigam alegerile prezidentiale. Presedintele Iohannis zice pas cu pas, noi spunem tur cu tur", a adaugat premierul si presedintele Partidului Social Democrat.
 
Referitor la alegerile prezidentiale, Dancila a spus ca si-ar dori ca partidele de Stanga sa se unifice intr-un bloc omogen care sa intre impreuna in cursa pentru Cotroceni. "Mi-ar place" a spus Dancila, prelungind sirul gafelor in exprimare pe care le "comite" aproape la fiecare aparitie publica.
 
"Mi-as dori ca Pro Romania, dar si alte partide, mi-ar ”place” sa facem un bloc care sa mearga catre alegerile parlamentare".
Viorica Dancila nu are insa deloc parte de o campanie electorala lipsita de provocari. Tensiunile din alianta sunt tot mai aprinse, iar ultimii trei ani si jumatate au prabusit PSD care a ajuns la putin peste 20 de procente electorale, ceea ce inseamna un minim istoric. Dancila este asociata in randul populatiei cu incompetenta, cu gafele gramaticale, dar si cu insuccesul Romaniei pe plan extern, atat diplomatic, cat si economic. De asemenea, stampila Guvernului sau se afla si pe deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul de balanta comerciala, pe rata record a inflatiei de opt luni consecutiv, dar si pe masuri controversate precum OUG sau modificarea codurilor penale, ori amnistia si gratierea.

Pe langa toate acestea, disputa cu Tariceanu atinge noi cote. Alianta este pe punctul de a se rupe, iar Tariceanu ar putea sa se alieze cu Victor Ponta. Disensiunile au ca principala cauza faptul ca Tariceanu nu a obtinut sustinerea aliantei PSD-ALDE pentru prezidentiale, PSD dorindu-si imperios sa aiba propriul candidat. Dupa acest eveniment, Tariceanu a anuntat ca va candida oricum, cu sau fara sustinerea PSD, insa a inceput sa conteste activitatile PSD. Spre exemplu, ALDE refuza sa semneze rectificarea bugetara pe care o considera nociva economiei romanesti si propune Guvernului o restructurare a bugetarilor, diminuarea numarului de ministere si reducerea cheltuielilor publice care au ajuns la un nivel record, ba chiar a dat si un ultimatum PSD.

Insa PSD nu pare a fi de acord cu "reformele" propuse de Tariceanu, care, culmea, ar putea fi inlocuit in propriul sau partid cu alt candidat la prezidentiale: Mircea Diaconu.

Chiar daca PSD rupe alianta cu ALDE, Tariceanu este foarte contestat de lideri puternici din PRO Romania, in ciuda declaratiilor cu subanteles ale lui Ponta, in care lasa de inteles ca e dispus sa bata palma cu Tariceanu, daca abandoneaza guvernarea. Daniel Constantin, insa, numarul doi in PRO Romania, a spus despre Tariceanu ca rezultatele din 26 mai demonstreaza ca e "un rebut politic" si ca niciodata nu va accepta o alianta cu el.

Insa faptul ca ALDE si PRO Romania ar putea sustine un alt candidat la alegerile prezidentiale, poate calma spiritele si contestatarilor din PRO Romania, iar numele a fost gasit: Mircea Diaconu.

5. Mircea Diaconu - mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana



Celebrul actor recunoscut in special pentru rolul sau ancestral din "Filantropica", a intrat si el in cursa pentru prezidentiale si cum altfel, daca nu spunand o poveste.
 
"Nu ma recomanda nimic. Sunt cel mai banal om din Romania. Am doar doua maini si doua picioare si doua nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva si presedintele nostru trebuie sa semene cu noi toti? Adica doua maini si doua picioare si sper ca si cu un cap. Aceasta functie pana acum s-a citit gresit. Fisa postului este cu totul alta decat cea care s-a practicat pana acum. Toti presedintii de pana acum s-au strans de gat cu premierii. (...) Constitutia e buna, dar nu i-a convenit domnului Basescu si domnului Iohannis. Instituie clar si limpede o republica parlamentara. Nu exista notiunea de sef al statului”, a declarat Mircea Diaconu, intr-o conferinta de presa.
 
De asemenea, actorul a spus ca re nevoie de sprijin pentru a strange cele 200.000 de semnaturi necesare, conform legii.
 
"Intentia mea este de a incerca sa candidez la prezidentiale. Azi doar spun ca as incerca pentru ca sunt suficient de enervat, de nemultumit si simt ca e nevoie de asta. Faptul ca vreau nu inseamna ca si pot. Trebuie sa strang 200.000 de semnaturi, aproape imposibil pentru un singur om. Fara un sprijin din partea oricui, cetatenilor, asociatii de toate felurile”, a mai spus Mircea Diaconu.

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat duminica seara ca partidul sau ar putea sa il sustina pe Mircea Diaconu in aceasta cursa prezidentiala de la sfarsitul anului. In acest context, Ponta a transmis ca si cei din ALDE ar trebui sa ia in considerare o asemenea varianta in cazul in care isi doresc o alianta electorala cu Pro Romania. Mai mult decat atat, Victor Ponta a vorbit si despre o oarecare “datorie morala” pe care o are fata de Mircea Diaconu, care dateaza din timpul guvernarii USL.

De asemenea, liderul Pro Romania este de parere ca actorul Mircea Diaconu ar avea marele avantaj “de a nu avea structurile de partid in spate, vicepresedinti in jurul lui sau baroni in spate”. Astfel, Victor Ponta spune ca Diaconu “este un om care nu joaca dupa cum spun altii”. In acest context, fostul premier merge si mai departe si concluzioneaza ca “vor fi patru candidati importanti la alegerile prezidentiale”: Klaus Iohannis, Viorica Dancila, Dan Barna, respectiv Mircea Diaconu. 
 

6. Theodor Paleologu - candiadtul PMP




In urma unei sedinte care a avut loc duminica seara, PMP a decis sa il sustina pe Theodor Paleologu in cursa pentru Cotroceni. La sedinta de la varful PMP a luat parte si fostul presedinte al tarii, fondator al PMP si actual europarlamentar din partea partidului. Basescu si-a exprimat sustinerea pentru Paleologu, ba chiar speranta ca acesta va reprezenta o piedica pentru Barna si Dancila.
 
"Eu sper (ca Paleologu - n.red.) sa ii incurce rau pe Barna si pe Dancila si incurcatul asta sa faca ca niciunul sa nu intre in turul doi, asa cum spera, si sa le cream o surpriza. E esential sa sustineti candidatul in teritoriu", a mai spus Basescu.
 
Candidatul PMP la alegerile prezidentiale ii caracterizeaza si pe principalii sai contracandidati, Viorica Dancila si Klaus Iohannis, carora le critica modul de a comunica cu oamenii.
 
"Imi dau seama ca va fi foarte dificil, ca voi primi lovituri nemeritate, ca ma va scoate o vreme din ritmul atit de placut al cursurilor mele, ca va trebui sa merg peste tot in tara, sa vorbesc cu zeci sau sute de mii de oameni si sa particip la emisiuni epuizante, dar sint convins ca merita.
 
Merita, in primul rind, pentru ca altminteri nivelul dezbaterii va ramine rusinos de scazut. Dancila si Iohannis vorbesc la fel de prost, adica citesc prost niste discursuri proaste, scrise de consilieri prosti.
 
Macar Dancila a fost sincera: 'Decit sa vorbesc liber si sa spun prostii mai bine sa am o hirtiuta in fata'. Iohannis, la rindul lui, scoate efecte neasteptate, accentuind anapoda conjunctiile si prepozitiile sau facind pauze consternante cind intoarce cite o foaie. Sint singurele lui elemente de surpriza si suspans. In comparatie cu asemenea mortala plictiseala referintele lui Barna la Star Trek, Game of Thrones si Matrix sint culmi ale filozofiei politice", mai spune candidatul PMP la prezidentiale.

7. Viorel Catarama - candidatul PDL


 
Omul de afaceri si presedinte al Partidului Dreapta Liberala Viorel Catarama a anuntat ca intra in cursa pentru Cotroceni.
 
"Voi candida la alegerile prezidentiale din 2019 ca presedinte al partidului politic Dreapta Liberala, cu un mesaj ProCapitalism. Vrem sa trimitem socialismul in istorie", a declarat Viorel Catarama, pentru MEDIAFAX.
 
Viorel Catarama a anuntat si care sunt principalele masuri pe care doreste sa le sustina si promoveze:
 
- anularea ajutoarelor sociale pt persoanele apte de munca
- concedierea a cel putin 25% dintre bugetari
- sustinerea puternica a sectorului privat prin incurajarea exporturilor, diminuarea importurilor, acces simplu la creditare/finantare, simplificarea birocratiei, reducerea fiscalitatii pe munca.
- promovarea Statului-Natiune, opozitie la stanga globalista
- ProEU, dar in primul rand ProUSA
-anularea pensiilor speciale
 

8.  Sebastian Popescu - candidat PNR


 
 Sebastian Popescu a fost desemnat candidat la prezidentiale din partea Adunarii generale a Partidului Noua Romanie. "De profesie doctor medic veterinar, in varsta de 36 de ani, Sebastian Popescu, fondator al Noua Romanie in 2015 alaturi de Cosmin Grancea, Dan Trutia si Cristian Draghiceanu, a candidat in 2016 la alegerile parlamentare la Camera Deputatilor in judetul Valcea", transmite PNR.

9. Ramona Ioana Bruynseels – candidat PPU



 
Ramona Ioana Bruynseels este candidatul Partidului Puterii Umaniste la presedintia Romaniei.
 
"Adevarul este ca intotdeauna mi-am dorit sa fac lucruri pentru comunitate, sa am un impact pozitiv asupra vietii oamenilor. Asta a fost dorinta mea de mica. Cel mai potrivit mod si cel mai eficient ar trebui sa fie intrarea in administrare, in guvernare, politica implicit. Asa am ajuns in Administratia centrala, unde am ocupat functii care nu erau sustinute din punct de vedere politic, functii de specialist, am raspuns de relatia cu SUA, de competitivitate, de mediul de afaceri, insa, pe parcursul experientei mele in guvern am realizat ca, din pacate, daca nu ai sprijin politic, e aproape imposibil sa poti genera si implementa proiecte. Atunci am zis ok, trebuie neaparat sa intru in politica. 
 
In continuare, romanul se izbeste de atitudinea nepotrivita a functionarului public de la ghiseu, de abandonul statului. Hai sa ne gandim cat de mare incredere are  cetateanul american ca in final orice i se intampla in orice tara ar fi statul american il salveaza si il ajuta. Pe cand cetateanul roman, atunci cand se afla in cea mai grea situatie din viata lui cine stie prin lume, nu-l sprijina nimeni, il trimitem dintr-o parte in alta, il trimitem sa ne aduca nu stiu cate documente”, a spus Ramona Ioana Bruynseels in emisiunea "Subiect si Predicat”.
 

Candidati independenti la alegerile prezidentiale 2019:

10. Florin Pandele

Florentin Pandele, primarul comunei Voluntari si-a anuntat candidatura pentru alegerile prezidentiale.
 
 ”Voi fi candidat independent. (…) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumarate campanii. (…) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumarate ori ca nu va candida. Candidez din partea mea, ca tata al copiilor mei, imi doresc sa traiasca intr-o tara libera, nu intr-o tara care este instaurata teroarea”, spunea Florentin Pandele la sfarsitul lunii mai.

11. Bogdan Stanoevici 

Actor in serialul Antena 1, Fructul Oprit, director al Circului Metropolitan de Stat si fost secretar de stat in Ministerul Culturii, Bogdan Stanoevici si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale 2019.
 
"Ca independent, nu voi fi constrans de doctrinele nici unui partid, nu voi primi ordine de la nimeni, nu voi fi deci marioneta nimanui. Fiecare dintre noi trebuie sa-si regandeasca atitudinea fata de ceilalti si fata de tara. Daca gandim de pe pozitia de victima, atunci devenim victime. Eu sunt un om care spune ce gandeste si face intotdeauna ce spune”, spune Bogdan Stanoevici.

12. Liviu Plesoianu 


Social-democratul Liviu Plesoianu va candida independent la prezidentiale, desi face parte din PSD, care o sustine pe Viorica Dancila. Plesoianu i-a facut concurenta premierului si in competitia interna pentru ocuparea functiei de presedinte al PSD.

Plesoianu si-a anuntat candidatura la prezidentiale, cu un atac la adresa actualului presedinte. 
 
Dupa ce presedintele Romaniei a declarat ca este ferm hotarat sa candideze pentru un nou mandat, deputatul PSD Liviu Plesoianu a declarat: "Werner, Presedintele Noii Securitati, tocmai a anuntat ca va candida pentru un nou mandat. Bun! Abia astept confruntarea! Pentru a elibera tara asta, eu voi candida in 2019! Dupa 30 de ani, Romania va avea ocazia sa aleaga pe cineva care pune fiinta omeneasca in centru, care nu a trecut prin nicio sufragerie securista, care a mers doar in via strabunicilor sai, care se deplaseaza perpendicular pe sol si nu taras cand intalneste reprezentanti ai marilor puteri, care nu se teme sa spuna lucru.

13. Avram Iancu 

Primul roman care a realizat un maraton acvatic pe Dunare si s-a clasat pe locul al III-lea la cel mai greu maraton din lume, Arctic Ultra 6633, s-a decis sa intre in lupta pentru prezidentiale. 
 
"In urma cu exact 5 ani porneam o revolutie romaneasca la inotul in ape deschise. Nu mai sunt acelasi om! Iar profunda chemare launtrica pe care o simt si starea actuala a natiei noastre ma imping spre o noua revolutie. O altfel de revolutie. O revolutie a poporului roman, pasnica si democratica. Asta este ce voi face in urmatorii cinci ani. Orice este posibil. Trebuie doar sa credem! Impreuna vom reusi! Pentru ca eu nu "intru in politica" la modul clasic. Eu chiar impotriva clasei politice initiez aceasta revolutie", a spus Avram Iancu.
 

14.  Miron Cozma


 
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului intra si el in cursa pentru Cotroceni. Mi-am depus la Autoritatea Electorala Permanenta actul legal cu nr:4724/14.03.2019 privind candidatura mea la alegerile prezidentiale 2019. Conform art.4,al.1,voi candida independent,chiar daca sunt Presedintele PSDM,partid politic.
 
Pentru a-mi putea depune candidatura, conform art.4,al.2 trebuie sa fiu sustinut de cel putin 200000 de alegatori. Pe cale de consecinta voi incepe stringerea de semnaturi si demararea celorlalte impuneri legale. Va astept cu drag, alaturi de mine,pentru a salva tara de la dezastru si a readuce romanii acasa”, spunea Miron Cozma inca din luna martie.

Citeste si: ALDE voteaza iesirea de la guvernare si retragerea lui Tariceanu de la alegerile prezidentiale
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor

today21 Dec. 2024
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Cultura generala

Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?

today21 Dec. 2024
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Reteta zilei

Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea

today21 Dec. 2024
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!

today21 Dec. 2024
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Reteta zilei

Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!

today21 Dec. 2024
Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro
Economie

Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro

today21 Dec. 2024
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Analize

Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?

today20 Dec. 2024
Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine
Life Style

Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine

today20 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Reteta zilei

Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea

today21 Dec. 2024
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Banii tai - sectiune de educatie...

Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!

today21 Dec. 2024
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Reteta zilei

Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!

today21 Dec. 2024
Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro
Economie

Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro

today21 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x