AUR ataca in instanta restrictiile anti-pandemie impuse de Guvern
aurrestrictii
Alianta pentru Unirea Romanilor (
AUR) a anuntat marti ca va ataca in instanta restrictiile impuse de Guvern pentru limitarea raspandiririi infectiilor cu noul tip de coronavirus.
Vor fi contestate la Curtea de Apel carantina nationala, inchiderea scolilor si sustinerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacantei prelungite, purtarea mastilor in salile de curs, acolo unde orele se desfasoara fizic, dar si in spatiile deschise, limitarea drastica a programului de functionare al magazinelor si al altor operatori economici.
"Aceasta sarada trebuie sa inceteze!", au transmis cei din AUR, motivandu-si decizia de a se adresa magistratilor, prin faptul ca "romanii ard de vii sau se sufoca prin spitale, copiii se insingureaza si se deprima in fata ecranelor, fiind lipsiti de contactul direct cu colegii si profesorii, micii antreprenori romani sunt nevoiti sa puna lacatul pe usa, vreme in care ei vand masti neconforme si ultimele companii strategice pe care le mai detine statul, isi schimba pozele de profil pe retelele de socializare si se tin cu dintii de functii".
"Masurile absurde trebuie ridicate si viata romanilor trebuie sa revina la normalitate", a declarat deputatul George Simion, copresedinte AUR.
Citeste si: Vuvuzele contra coronavirus
La randul sau, senatorul Claudiu Tarziu acuza Guvernul de incompetenta si spune ca singura "performanta a acestei guvernari in vreme de criza sanitara este ca a indus frica in randul romanilor". AUR invoca in continuare " frica de spitale, frica sa iasa pe strada, frica de a mai vorbi cu prietenii, cu familia, frica de a nu mai avea ce pune pe masa a doua zi, frica privind viitorul copiilor".
"Nu mai putem continua aceasta politica a restrictiilor abuzive care isi dovedesc zi de zi ineficienta", a mai spus senatorul Claudiu Tarziu, copresedinte AUR.
Potrivit AUR, restrictiile, odata ridicate, vor "restabili libertatea romanilor: de gandire, de credinta, de exprimare, de asociere, de miscare, de initiativa, dar si accesul liber la activitatile economice, aspecte esentiale intr-o democratie".