Alegeri locale 2020: Afla sectia de votare la care esti arondat
alegeri locale 2020alegeri
Pentru alegerile locale din 27 septembrie, vor fi deschise 18.794 de sectii de votare pe teritoriul Romaniei. Fiecare cetatean cu drept de vot este arondat unei sectii de votare si poate afla adresa acestea online, in doar cativa pasi.
Alegeri locale 2020. Afla sectia de votare la care esti arondat
Daca doresti sa afli la ce sectie de votare esti arondat, trebuie sa accesezi Registrul electoral, disponibil pe
registrulelectoral.ro.
Aici trebuie sa completezi trei sectiuni: CNP - codul numeric personal, numele de familie si Codul de verificare aparut pe site.
Site-ul va afisa apoi adresa sectiei de votare la care esti arondat pentru alegerile locale din 2020.
Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare ale cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora pe sectii de votare.
Registrul este administrat de Autoritatea Electorala Permanenta si contine toti cetatenii romani care au implinit 18 ani si au drept de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera in acest sistem informatic pentru inregistrarea si actualizarea datelor de identificare ale alegatorilor si a informatiilor privind arondarea acestora pe sectii de votare. Astfel pot fi solutionate operativ situatiile in care alegatorii sunt omisi din listele electorale, sunt arondati eronat la sectiile de votare sau neradiati ca urmare a interzicerii drepturilor electorale. Primarii tiparesc direct din Registrul electoral listele electorale permanente si copiile de pe acestea cuprinzand alegatorii.
Registrul electoral este actualizat permanent prin adaugarea alegatorilor care au implinit 18 ani, au dobandit cetatenia romana si carora le-a incetat suspendarea exercitarii drepturilor electorale si prin radierea alegatorilor care au decedat, si-au pierdut cetatenia romana, carora le-a fost interzisa exercitarea drepturilor electorale sau au fost pusi sub interdictie de catre o instanta judecatoreasca.
Orice inadvertenta intre datele oferite de Registrul electoral si cele reale poate fi semnalata de catre alegatori primarilor sau Autoritatii Electorale Permanente. Alegatorii au posibilitatea de a se inscrie in Registrul electoral cu adresa de resedinta. Registrul electoral permite primarului sa stie in permanenta cati alegatori exista in localitate, asigurand acuratete si promptitudine in generarea listelor electorale permanente si delimitarea sectiilor de votare.
Registrul electoral este site-ul oficial al Autoritatii Electorale Permanente dezvoltat pentru asigurarea unei mai mari transparente si o mai buna intelegere a activitatilor institutiei.