Asa cum a anuntat si la inceputul saptamanii, Calin Popescu Tariceanu a transmis ca nu este normala strategia social-democratilor de a le propune portofolii ministeriale si functii parlamentarilor din ALDE. In aceste conditii, la capatul sedintei de astazi, Tariceanu a anuntat ca forul de conducere a decis excluderea din partid a celor care accepta functii in Parlament si Guvern fara avizul partidului. Bineinteles, aceasta decizie il vizeaza direct pe Teodor Melescanu, primul care a ales sa tradeze partidul si sa accepte propunerea venita de la premierul Viorica Dancila.
Teodor Melescanu a fost prezent la sedinta in care s-a decis excluderea sa din partid, cerandu-si scuze cu aceasta ocazie colegilor pentru “situatia pe care a generat-o”. Discursul fostului ministru de Externe nu i-a impresionat insa pe liberal-democrati, acestia sustinand ca nu pot accepta o asemenea propunere venita de la cei din PSD. De asemenea, liberal-democratii se arata deranjati de faptul ca anumite voci importante din PSD au lansat atacuri la adresa ALDE, in ciuda faptului ca la momentul despartirii s-a convenit ca cele doua partide sa ramana in relatii civilizate.
In cele din urma, conducerea ALDE a decis sa il sustina pe Iani Popa pentru presedintia Senatului. Insa asta nu inseamna neaparat ca toti parlamentarii ALDE il vor vota pe Iani Popa pentru aceasta functie. In prima zi a sesiunii parlamentare de toamna, mai multi deputati ALDE au vrut sa il inlature pe Varujan Vosganian de la conducerea grupului parlamentar, acestia sustinand ca nu sunt de acord cu directia spre care se indreapta partidul la acest moment.
In aceste conditii, nu este exclus ca ceva asemanator sa se intample si in randul senatorilor ALDE, care se confrunta insa cu o alta problema. In cazul in care Teodor Melescanu este exclus din partid, numarul senatorilor ALDE devine prea mic pentru a putea forma un grup parlamentar, singura varianta disponibila fiind aceea a unui grup mixt, format alaturi de senatorii Pro Romania. Problema nu este insa atat de simpla, unii senatori ALDE nefiind de acord cu o asemenea formula!
Calin Popescu Tariceanu a tinut sa lanseze un atac si la cei din opozitie, sustinand ca a observat ca “PNL mimeaza ca vrea sa depuna o motiune de cenzura”. Liderul ALDE este insa de parere ca liberalii nu vor sa faca asta in realitate, avand mai multe motive. Spre exemplu, Tariceanu sustine ca lui Klaus Iohannis “ii convine de minune sa existe un guvern condus PSD condus de Viorica Dancila in calitate de premier, fiind adversarul cel mai bun posibil”. In schimb, “daca pica Guvernul si dispare adversarul, cei din opozitie vor avea o problema”. Totodata, Calin Popescu Tariceanu se arata convins de faptul ca liberalii au deja numarul de voturi necesar pentru trecerea unei motiuni.
Ultimele NOUTATI
Cati bani castiga in medie un roman? Raspunsul o sa va surprinda!
Ghid ESET: Managementul eficient al angajatilor in contextul securitatii digitale - de la angajare la offboarding
Analiza EY Romania. Razboiul fiscal-tarifar intre SUA si restul lumii – unde e Romania?
Rezervele internationale ale Romaniei, in scadere - pot aparea probleme in capacitatea tarii de a mentine economia in echilibru si de a pastra increderea investitorilor
Dosar greu de evaziune in Ilfov! ANAF a descoperit cinci depozite nedeclarate si o diferenta de stoc de peste un milion de lei in urma unui control antifrauda
Statul se imprumuta cu doua maini de la populatie. Lanseaza o noua emisiune de titluri de stat, cu dobanzi istorice
Partenerii nostri
NOU in REGES Online. Concediile medicale trebuie inregistrate in 3 zile de la primire
[Amenzi REGES] Sanctiunile ce pot fi aplicate angajatorilor
Cadouri in bani acordate salariatilor de Paste - reglementari cheie si prevederi legale
MF va putea solicita oficial puncte de vedere consultative de la CCF pentru proiectele fiscale
Tichete culturale: In ce conditii se pot acorda si cum se impoziteaza
Obligativitatea e-Factura catre persoanele fizice: 4 aspecte cheie de retinut
Zile libere de Paste 2025: Cand incepe minivacanta pentru angajati
Soferi la 17 ani? DA, cu o conditie. Noua directiva europeana schimba regulile pe sosele!
Locator si locatar - Sfaturi pentru semnarea unui contract de inchiriere
Te-ar putea interesa si
Analiza EY Romania. Razboiul fiscal-tarifar intre SUA si restul lumii – unde e Romania?
Rezervele internationale ale Romaniei, in scadere - pot aparea probleme in capacitatea tarii de a mentine economia in echilibru si de a pastra increderea investitorilor