Wifka a pus o recompensa de 30 milioane de dolari pe capetele celor care au doborat zborul MH177
mh17malaysia airlinesavioanedetectivirecompensafotografii
Una din cele mai mari vanatori de recompense din istorie este pe cale sa inceapa, dupa ce cateva persoane anonime au donat unei companii germane private de detectivi suma de 18,3 milioane lire sterline (30 milioane de dolari), in speranta ca-i vor demasca pe cei care au doborat zborul Malaysia Airlines MH17.
Aeronava a fost doborata in data de 17 iulie 2014 deasupra teritoriului controlat de rebelii rusi in Ucraina si cineva doreste sa afle atat de mult adevarul, incat a pus la bataie fabuloasa recompensa.
Potrivit Daily Mail, misiunea a fost incredintata companiei de investigatii Wifka, din Schlewig-Holstein (nordul Germaniei).
O ancheta se afla in curs de desfasurare, pentru a afla cine a ucis cele 298 de persoane aflate la bordul cursei MH17. Aceasta investigatie a fost intarziata de separatistii rusi, care controlau zona unde s-a prabusit avionul. Unele surse au indicat ca separatistii ar fi doborat aeronava, cu ajutorul unor rachete furnizate de Rusia.
"Dupa teribila asasinare sau "accidentul" din iulie, toate partidele politice, de acasa si de peste hotare, au precizat ca au o datorie fata de victime, de familiile lor si opinia publica, in scopul clarificarii circumstantelor prabusirii aeronavei. Pana acum, nu s-a facut aproape nimic", explica Wifka intr-o declaratie de presa.
Vanatoarea de recompense a fost demarata de Joseph Resch, care are 30 de ani de experienta in zona investigatiilor private: "Oricine poate fi cumparat si totul depinde de suma oferita".
Resch a confirmat ca a primit un comision de 40.000 de euro si nu are dubii cu privire la existenta recompensei fabuloase.
Potrivit Wifka, cei care ii vor demasca pe autorii atentatului din iulie 2014 vor primi 30 milioane de dolari. Acestia trebuie sa raspunda la trei intrebari fundamentale: Cine a fost implicat in doborarea zborului MH17? Cine a ascuns adevarul? Ce s-a intamplat cu armele?
Compania a adaugat ca persoanele respective vor primi o noua identitate, pentru a fi protejate de eventualele represalii.
Recompensa este pastrata in Zurich si Wifka sustine ca nu cunoaste identitatea donatorilor.
Singura informatie este ca unul dintre intermediari a purtat o conversatie cu accent elvetian.
Recompensa de 30 milioane de dolari este cu 5 milioane de dolari mai mare decat recordul anterior - cele 25 milioane de dolari oferite pentru prinderea lui Osama bin Laden.
Seful politiei olandeze, Patricia Zorko, a anuntat ca detectivii analizeaza 300 milioane de pagini web si mii de fotografii, ca parte a investigatiei lor.