Romania si-a dat seama ca are nevoie de investitii in INDUSTRIA de APARARE: cea mai recenta declaratie de la varful Guvernului
industria de aparare
In contextul conflictului militar ce se afla in plina desfasurare la granitele Romaniei, autoritatile de la noi din tara si-au dat seama, poate mai bine ca niciodata, ca avem nevoie de investitii semnificative in industria nationala de aparare.
Conform celei mai recente declaratii a ministrului Economiei, Florin Spataru,
conflictul militar de la granitele Romaniei ne determina sa luam masuri pentru sprijinirea acestui segment industrial.
Guvernul a dat unda verde unui proiect special
Acestea fiind spuse, pe 9 martie, Executivul de la Bucuresti a aprobat proiectul de Hotarare de Guvern care asigura protectia personalului si implicit a societatilor, in perioadele neacoperite de comenzi sau contracte ale operatorilor economici din industria de aparare.
"Prin Hotararea initiata de Ministerul Economiei au fost prevazute fonduri pentru finantarea numarului mediu maxim de personal. Astfel ca, 1.380 de angajati vor beneficia de salarii care insumeaza 77.400.000 de lei", a afirmat ministrul economiei Florin Spataru.
Ministerului Economiei are in vedere conectarea industriei nationale de aparare din Romania la Programul de achizitii stategice pe urmatorii 10 ani al Ministerului Apararii Nationale, urmand ca Programul de restructurare a operatorilor economici din industria de aparare sa aiba in vedere nevoile de inzestrare ale Fortelor Sistemului National de Aparare, precum si cerintelor operationale actuale si de perspectiva ale acestora.
"Industria de aparare trebuie tratata ca segment strategic si sprijinita de stat avand in vedere ca are un specific aparte. Acest sector industrial nu trebuie sa-si opreasca «motoarele » indiferent de vremurile pe care le traversam, de pace sau razboi. Tocmai de aceea, personalul din industria de aparare trebuie pastrat pe posturi, indiferent de nivelul comenzilor militare", a mai spus ministrul Spataru.
Actul normativ sutine mentinerea permanenta a personalului specializat pentru a se evita aparitia, in zonele cu sectoare pirotehnice, depozite de armament, munitii si materiale explozive, a riscurilor asupra securitatii si protectiei personalului si a mediului inconjurator.
Te-ar putea interesa si: Pune-ti banii la adapost, in vremuri tulburi: ce trebuie sa stim despre investitiile in timpul conflictelor si al stagflatiei