Romania primeste astazi a sasea transa de vaccin anti-Covid
campanie de vaccinarevaccin covid 19
Astazi, in tara noastra vor intra 92.430 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, pentru imunizarea populatiei in cea de-a doua etapa a campaniei de vaccinare.
Vaccinurile vor fi aduse in Romania cu aeronave, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.
Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat ca transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, iar transportul dozelor se face in conditii de siguranta maxima.
Cum vor fi distribuite in tara, cele peste 92.000 de doze de vaccin anti-Covid:
-
Centrul Regional de Distributie Bucuresti: 35.100 doze;
-
Centrul Regional de Distributie Brasov: 11.700 doze;
-
Centrul Regional de Distributie Cluj: 10.530 doze;
-
Centrul Regional de Distributie Constanta: 9.360 doze;
-
Centrul Regional de Distributie Craiova: 7.020 doze;
-
Centrul Regional de Distributie Iasi: 11.700 doze;
-
Centrul Regional de Distributie Timisoara: 7.020 doze.
Urmatoarea transa ar urma sa ajunga in Romania marti, pe 26 ianuarie.
"In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei. Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta'', au anuntat reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).
Va amintim ca, in aceasta a doua etapa a campaniei de vaccinare, se pot programa pentru imunizare persoanele peste 65 de ani, persoanele care sufera de afectiuni cronice (indiferent de varsta), dar si cetatenii care desfasoara activitati esentiale.
In categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se incadreaza oricare persoana, indiferent de varsta, care sufera de una dintre urmatoarele afectiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afectiuni cardiovasculare, afectiuni renale, afectiuni oncologice, afectiuni pulmonare, afectiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afectiuni hepatice moderate/severe, afectiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienti transplantati, cu consult medical prealabil, pacienti care urmeaza terapii biologice sau terapie de lunga durata cu corticosteroizi, pacienti infectati cu HIV/SIDA).
Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent daca au sau nu asigurare de sanatate. Persoanele care desfasoara activitati esentiale vor fi programate in baza propunerilor facute de angajator.
Vezi aici: Cum poate fi efectuata programarea pentru vaccinare