Papa Francisc a modificat rugaciunea Tatal Nostru pentru slujbele catolice
papa franciscvaticanbiserica ortodoxa romanabiserica catolica
Rugaciunea "Tatal Nostru", din Evanghelia dupa Matei, a fost modificata pentru slujbele catolice. Modificarea vizeaza schimbarea propozitiei "Nu ne duce pe noi in ispita", cu "Nu ne abandona/ nu ne lasa sa cadem in ispita".
Sfantul Scaun a aprobat schimbarea, dupa ce, in noiembrie 2018, reprezentantii Conferintei episcopale italiene au anuntat ca rugaciunea "Tatal Nostru" va fi modificata.
Papa Francisc a vorbit despre argumentele care au dus la luarea acestei decizii de modificare a rugaciunii. Suveranul Pontif considera ca este necesara corectarea textului cu noua versiune fiindca din vechea versiune ar reiesi faptul ca Dumnezeu ne duce in ispita. In noua versiune, aceasta nuanta dispare si adevaratul rol al divinitatii este implinit, in rugaciune, acela de a ne feri pe noi sa cadem victime ale pacatelor, ispitelor de tot felul.
Ramane de vazut daca si reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane vor considera necesara modificarea si o vor aplica si pentru slujbele crestin ortodoxe, insa trebuie sa recunoastem ca modificarea facuta de Vatican este, intr-adevar, intemeiata.
BOR ar putea urma exemplul Vaticanului, chiar daca Papa Francisc este liderul catolicilor, fiindca odata cu Vizita Sfantului Parinte in Romania, relatiile dintre cele doua Biserici par a se fi mai consolidat, iar romanii, indiferent de religie, s-au aratat foarte primitori, iubitori si caldurosi cu Suveranul Pontif.
Atat in Bucuresti, cat si in Iasi si Blaj, sute de mii de romani au venit din toate colturile tarii, sau chiar ale lumii, pentru a-l vedea pe Sfantul Parinte pasind pe pamant romanesc.
Iata detalii despre
cum a decurs vizita Papei Francisc in Romania, dar si discursurile emotionante pe care Suveranul Pontif ni le-a adresat. In toate cuvantarile sustinute de Papa Francisc, a reusit sa emotioneze si sa impresioneze ascultatorii pana la lacrimi, prin bunatatea si caldura vorbelor sale, care indrumau la iubire, la intelegere, la armonie, la pace si binecuvantare.
Citeste si:
Mai presus de religie