Mai multi bani pentru romanii din mediul rural. Campania mult asteptata de toti cei care locuiesc la tara
investitiimediul rural
Mediul rural duce lipsa de viziune, strategii, bani si investitii, iar autoritatile de la Bucuresti se gandesc sa imbunatateasca nivelul de trai al romanilor ce locuiesc la tara, cu ajutorul campaniei #SateRomanestiCuBaniEuropeni.
Campania tocmai a fost anuntata de eurodeputatul Victor Negrescu, vicepresedinte PSD, care sustine ca prin intermediul acesteia se va atrage atentia institutiilor europene cu privire la nevoile mari pe care le au satele romanesti.
"Astazi am inceput campania #SateRomanestiCuBaniEuropeni, prin care ne propunem sa atragem atentia institutiilor europene cu privire la probleme acute cu care se confrunta comunitatile rurale si persoanele care traiesc si lucreaza in mediul rural.
Astfel, Partidul Social Democrat si PES activists Romania si-au propus sa ajunga in cat mai multe sate din Romania pentru a discuta si prelua ideile pentru sprijinirea mediului rural, direct de la cei care traiesc in astfel de comunitati”, a scris Victor Negrescu, duminica, pe Facebook.
Ce presupune campania #SateRomanestiCuBaniEuropeni:
"Am inceput campania cu Diana, care, impreuna cu familia sa, a dezvoltat o mica afacere in comuna Garbova din judetul Alba, ce imbina productia agricola de catina cu realizarea unor sucuri naturale adaptate la noile cerinte de pe piata. Va recomand sa incercati produsele Strop de Soare.
Propunerile venite de la tinerii antreprenori rurali se regasesc in petitia pe care o vom depune la Parlamentul European in care solicitam:
• Organizarea unei dezbateri in plenul legislativului european privind viitorul mediului rural in Uniunea Europeana si a politicii agricole comune in contextul actual;
• Sustinerea cresterii alocarilor financiare pentru mediul rural in perspectiva revizuirii bugetului pe termen lung al UE;
• Realizarea unei solicitari formale catre Comisia Europeana pentru o suplimentare a fondurilor europene alocate mediului rural si fermierilor, inclusiv din fondul de rezerva pentru crize al Uniunii Europene;
• Indexarea fondurilor europene alocate pentru mediul rural si fermieri;
• Initierea unor programe europene incluzive pentru dezvoltarea si protejarea mediul rural;
• Demararea unor programe europene destinate formarii si informarii cetatenilor din mediu rural si a fermierilor in vederea adaptarii la noile provocari", a mai transmis oficialul.
Foto: manager.ro