Guvernul din Turcia a incalcat legea, atunci cand a interzis accesul la Twitter
twitteronupremierankaraaccesdecizie
Un tribunal din Turcia a decis ca accesul la reteaua de socializare Twitter va fi restabilit. Tribunalul a ordonat autoritatii de telecomunicatii din Turcia sa refaca accesul la reteaua Twitter, dupa ce Guvernul a blocat reteaua de socializare, potrivit Al Jazeera.
Aceasta interdictie a fost impusa dupa ce platforma Twitter a fost folosita pentru a fi postate inregistrari care ar fi dovedit ca premierul tarii, Recep Tayyip Erdogan, este vinovat de coruptie.
Tribunalul administrativ din Ankara a transmis autoritatii de telecomunicatii din aceasta tara decizia sa, respectiv ca accesul la Twitter va fi restabilit in cursul aceleiasi zile.
Conducerea ONU a solicitat Turciei sa deblocheze accesul la Twitter, acuzand Ankara ca incalca obligatiile asumate pe plan international cu privire la drepturile omului.
Executivul turc a blocat accesul cetatenilor la Twitter la cateva ore dupa ce premierul Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca va interzice accesul la reteaua sociala. Saptamana trecuta, mai multi utilizatori care au incercat sa intre pe conturile lor de Twitter au vazut ca au accesul blocat.
Aceasta decizie a lui Erdogan a survenit dupa ce Twitter a ignorat decizii ale justitiei turce de a sterge cateva link-uri considerate ilegale, ceea ce i-a atras atentia premierului.
Pe de alta parte, comisarul european pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes, a criticat in termeni duri aceasta decizie, spunand ca ea este "neintemeiata, inutila si lasa".
Oficialul a postat un mesaj pe contul sau de Twitter in care afirma ca "oamenii din Turcia si comunitatea internationala vor vedea acest lucru ca pe o cenzura".