Daily Mail: Situatia sociala din Marea Britanie este un lucru urat pentru noi, nu pentru romani si bulgari
tinerimarea britanieserviciijoburi
Somajul in randul tinerilor reprezinta unul dintre cele mai daunatoare lucruri din Marea Britanie, insa ministrul roman al Muncii, Mariana Campeanu, a subliniat recent o realitate, scrie publicatia Daily Mail.
In Marea Britanie, aproape un milion dintre cetatenii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani nu au un loc de munca.
Cu toate acestea, in fiecare restaurant sau pizzerie, mai ales din sudul Angliei, ai toate sansele sa fii servit de un roman, un polonez sau un leton.
"Sunt ei intrusi care fura locurile de munca si painea de la gura tinerilor britanici?", se intreaba jurnalistii de la Daily Mail.
In aceasta saptamana, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca nativii ar trebui sa nu se mai planga de fluxul de tineri romani care ar putea sa ajunga in tara lor, ci sa fie multumiti ca acestia preiau joburile refuzate de britanici.
Daily Mail scrie in acest sens: "In ceea ce priveste slujbele, ea a punctat un lucru rusinos, dar adevarat despre Marea Britanie. Se observa cu ochiul liber ca imigrantii, mjoritatea din Europa de Est, lucreaza in spitale, spalatorii de masini, ferme, pe santier sau ca instalatori. Toti fac o munca care ar fi putut fi realizata si de nativi, insa acestia considera ca sunt prea buni pentru asa ceva", se arata in articolul citat.
Politicienii din Marea Britanie sustin ca englezii nu se pot cobori la un nivel atat de jos si ca merita ceva mai mult.
Daily Mail da vina pe politicieni, societate si mass-media, care ii manipuleaza pe tineri, in sensul ca acestia pot deveni orice isi doresc, de la vedete rock la prezentatori de televiziune. Insa generatia tanara uita care este viata reala.
Cu aceasta mentalitate, britanicii nu vor mai accepta o slujba in industria serviciilor, pentru ca ei cred ca este un lucru injositor.
"Spitalele noastre se vor prabusi imediat fara munca imigrantilor, inclusiv a romanilor, deoarece niciun nativ nu vrea sa schimbe lenjeria sau plosca pacientilor", arata sursa citata.
Daily Mail mai scrie ca cei din afara vin in Marea Britanie pentru ca sunt mai bine platiti ca in tarile natale, insa pentru nativi slujba inseamna statut.
In cazul in care cetatenii britanici ar accepta sa lucreze in industria serviciilor, cel mai probabil vor fi dati afara in scurt timp, pentru ca nu ar fi in stare sa serveasca clientii asa cum trebuie.