Cine putea sa profite de scandalul interceptarilor din SUA: Rusia
rusiasuaciakgbfbinsa
Principala motivatie a companiilor rusesti se pare ca este aceea de a face bani pe o piata libera si nu ar avea legatura cu vreo dorinta a Kremlin-ului de a-si monitoriza proprii cetateni.
Companiile IT din Rusia sunt gata sa profite de scandalul interceptarilor din SUA.
Firmele rusesti din domeniul tehnologiei vor lupta pentru a repara imaginea proasta cu care au ramas dupa terminarea Razboiului Rece, potrivit
Ria Novosti.
Mai ales acum, in contextul scandalului urias care a izbucnit in SUA, legat de interceptarile ilegale efectuate de catre serviciile secrete americane asupra propriilor cetateni.
Principala motivatie a companiilor rusesti se pare ca este aceea de a face bani pe o piata libera si nu are legatura cu vreo dorinta a Kremlin-ului de a-si monitoriza proprii cetateni, potrivit Ria Novosti.
”Suntem o companie independenta infiintata acum 22 ani, formata din oameni care si-au parasit joburile si care au inceput totul de la zero”, a afirmat Alexei Khitrov, seful biroului de la New York al companiei SpeechPro, specializata pe sisteme de securitate cu recunoastere vocala, cu sediul in St. Petersburg.
Potrivit acestuia, tehnologia pe care compania o vinde este dezvoltata in intregime de specialistii firmei.
Khitrov a afirmat ca a aparut, intr-o revista de specialitate, o poveste falsa potrivit careia SpeechPro ar fi o companie nascuta in sistemul de opresiune sovietic.
Acesta a subliniat faptul ca firma nu are nicio legatura cu vreo agentie guvernamentala.
SpeechPro si-a creat o sucursala in SUA din motive evidente: o piata uriasa, cu un mare potential de a genera venituri.
O alta companie care si-a construit o reputatie solida in SUA este producatorul de solutii antivirus Kaspersky Labs.
Publicatia americana Washington Post a semnalat recent ca FBI-ul si Agenţia Nationala de Securitate (NSA) din SUA ar avea acces la serverele companiilor respective.
Apple, Microsoft, Yahoo!, Google si Facebook neaga ca ar fi permis autoritatilor americane accesul la baza de date.
Foto: Wikimedia.