Cati bani se castiga in sistemul medical PRIVAT din Romania: un medic poate ajunge la 30.000 lei net/luna, cati bani iau asistentii
sistem medical privatclinici privatemediciasistenti medicali
Sistemul medical privat ofera numeroase oportunitati de angajare profesionistilor din domeniul sanitar. Fie ca vorbim despre medici sau asistenti, la nivelul tarii sunt mii de locuri de munca puse la bataie de clinicile private de la noi din tara. Numai pe platforma eJobs, de exemplu, gasim peste 1.600 de astfel de oferte. In privinta salariilor, acestea tin pasul cu evolutiile veniturilor din sistemul public.
Un medic poate sa castige si 30.000 de lei net pe luna, potrivit Salario. In acelasi timp, un anestezist poate castiga si 7.000 de lei net pe luna.
De asemenea, ca referinta, salariul unui asistent medical la privat, in Bucuresti, este in medie 3.000 de lei net/luna.
Important de mentionat este ca pachetul de beneficii poate include programe de training, participarea la diferite congrese/conferinte medicale, program de lucru flexibil – in ture, pachet complex de servicii medicale.
Datele acestea sunt extrase de pe platforma Salario, primul comparator de salarii din Romania, lansat de eJobs, te ajuta sa afli ce salarii se ofera in acest sector.
Pe plaftorma de recrutari online "gasesti peste 1.600 de joburi disponibile in domeniul medical, dintre care aproximativ 1.000 de locuri de munca sunt pentru asistent medical. Cele mai multe joburi sunt pentru asistent medical generalist, dar si pentru asistent medical in stomatologie. Totodata, in continuare exista o oferta bogata de locuri de munca in strainatate.
Angajatorii sunt atat marile lanturi de clinici si spitale private, cat si cabinete medicale individuale care recruteaza atat pentru Bucuresti, cat si pentru alte orase din tara, printre care Brasov, Targu Mures, Sibiu, Tulcea, Bacau, Constanta", transmit reprezentantii eJobs.
Vrei un job in domeniul medical privat? Pregateste-ti CV-ul
Unul dintre marile avantaje ale sistemului medical privat este acela ca persoanele care vor sa lucreze in domeniu nu trebuie sa dea concurs pentru a ocupa un post, asa cum se intampla la stat. Practic, odata identificata oferta care ti se pare favorabila, trebuie sa prezinti angajatorului CV-ul si sa parcurgi urmatoarele etape de rectrutare, printre care, desigur, si interviul.
"De multe ori, ai la dispozitie un timp mai generos pentru a-ti demonstra cunostintele si abilitatile, evaluarea fiind facuta pe parcursul perioadei de proba care, pentru functiile de executie, este de 90 de zile calendaristice", explica eJobs.