Cand are loc revelionul chinezesc
revelion chinezescan nou chineszescobiceiuri chinezesti
In aceasta noapte chinezii sarbatoresc intrarea in noul an si urmeaza cu sfintenie obiceiurile stravechi.
Chinezii isi iau in aceasta noapte ramas bun de la anul vechi si il intimpina pe cel nou cu petarde si artificii pentru alungarea raului, care au fost interzise in marile orase din motive de securitate si poluare.
In prima zi a Anului Nou Chinezesc multi oameni se abtin sa consume carne, deoarece se considera ca acest lucru le va asigura o viata lunga si fericita si este un gest apreciat de zeii cerului si pamantului.
In a doua zi, chinezii aduc rugaciuni stramosilor si tuturor zeilor. In aceasta zi animalele din curte, in special cainii, primesc mai multa mancare, deoarece se crede ca a doua zi este ziua de nastere a tuturor cainilor.
Cea de-a treia si a patra zi a Noului An sunt destinate intaririi relatiilor de familie, astfel ca fii si fiicele aduc cadouri parintilor si nasilor, fie ca sunt de botez sau de cununie.
Cea de a cincea zi a Anului Nou este numita Po Wu si este ziua in care oamenii raman acasa pentru a saluta zeul bogatiei. Nimeni nu merge in vizita pentru ca se considera ca este un gest aducator de ghinion. "Po Wu" poate fi tradus si prin "raul alungat in a cincea zi", eveniment produs de obicei prin spargerea unui obiect sau prin zgomot de artificii.
Din ziua a sasea pana in a zecea, chinezii isi viziteaza rudele si prietenii. Sunt zilele in care templele sunt vizitate pentru a se aduce rugaciuni pentru noroc si sanatate.
A saptea zi a Anului Nou este ziua rezervata agricultorilor, cand acestia prezinta recolta din anul incheiat. Agricultorii pregatesc o bautura facuta din sapte feluri de legume, speciala pentru acest eveniment. Ziua a saptea este, de asemenea, considerata ziua de nastere a fiintelor umane, cand sunt consumati taitei care sunt simbolul longevitatii dar si peste crud, ca simbol al succesului.