Blackout in Romania: ce trebuie sa contina trusa de urgenta, pentru a supravietui fara curent electric minimum 72 de ore, in aceasta iarna
blackoutpene de curentmare pana de curenttrusa de urgenta blackout
Desi informatii cu privire la un posibil blackout (o mare pana de curent) circula de luni bune, nu prea au fost luate in serios, pana acum. In acest moment, romanilor li se spune sa se pregateasca pentru mari potentiale pene de curent in toata tara, pe parcursul iernii.
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, sustine ca oamenii trebuie sa fie pregatiti de pene de curent in iarna, iar pentru acest lucru trebuie sa-si alcatuiasca o trusa de urgenta.
“Trebuie sa fim pregatiti, indiferent ca avem sau nu razboi langa noi, pentru ca un motiv de intrerupere a curentului, nu neaparat pe o tara intreaga, dar pe unele zone, pe o durata mai indelungata il reprezinta furtunile si conditiile meteo extreme.
Am trecut prin aceasta situatie la sfarsitul lui 2017, inceputul lui 2018, in vestul tarii si in sudul tarii si a trebuit sa asiguram generatoare pe o durata mai lunga, pe cateva zile, pana s-a reusit repararea sistemului de transport si ajungerea curentului catre cetateni”, a spus Raed Arafat, la
Digi 24.
Romanii sa-si faca stocuri de alimente si medicamente strict necesare supravietuirii pentru cel putin 72 de ore
In fiecare casa ar trebui sa existe rezerve de hrana si medicamente pentru bolnavii cronici, care sa asigure necesarul pentru cel putin 72 de ore!
De asemenea, oamenii trebuie sa aiba si lanterne pe baterii, dar si baterii!
Autoritatile se concentreaza in acest timp pentru a se asigura ca spitalele vor putea functiona in continuare, chiar daca se taie curentul pentru cateva zeci de ore. Tocmai de aceea, se efectueaza controale in spitalele romanesti, pentru a le pregati si pe acestea sa faca fata in cazul in care astfel de situatii se materializeaza.
"Spitalele ne intereseaza in primul rand pentru ca acolo impactul, daca spitalul nu e pregatit, daca generatorul nu merge, impactul este imediat pe pacientii din spital", a mai spus seful DSU.
Disclaimer. Acest material are scop informativ si expune punctul de vedere si recomandarile sefului DSU, nu transmite catre cititor un mesaj alarmist si nici nu are natura de a induce faptul ca astfel de situatii chiar vor avea loc. Este vorba despre niste riscuri pe care este indicat sa le luam in serios si sa ne pregatim pentru a le face fata. Pana la urma, paza buna trece primejdia rea!
Sursa foto: pixabay.com