Produsul la care restaurantele Mc Donald's sunt somate sa renunte imediat
carne cu antibioticecarne mc donalds
Membrii Centrului Interfaith pentru Responsabilitatea Corporatista (ICGR) cer companiilor americane de alimentatie McDonald’s Corp, Denny’s Corp si Sanderson Farms Inc sa renunte la un produs important din meniul lor.
Acestia trebuie sa nu mai cumpere sau sa produca carne crescuta cu antibiotice, conform
Reuters.
Membri ICGR au avut success in trecut in a convinge majoritatea producatorilor americani de pui sa renunte la utilizarea unor antibiotice, importante din punct de vedere medical, pentru cresterea puilor.
Oamenii de stiinta si expertii in domeniul sanatatii publice au avertizat de mai multi ani ca utilizarea regulata a antibioticelor pentru a promova cresterea si prevenirea bolilor la animalele de ferma sanatoase contribuie la dezvoltarea si raspandirea unor supravietuitori rezistenti la acestea si pot infecta oamenii.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat, la inceputul acestui an, ca producatorii de carne sa puna capat acestor practici.
Lantul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut in 2016 la achizitionarea carnii de pui crescuta fara antibiotice. Cea mai recenta rezolutie a actionarilor, sponsorizata de Congregatia Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicita companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) sa adopte o politica de aprovizionare similara si pentru carnea de vita si carnea de porc.
Adoptarea acestei politici ar muta compania McDonald’s mai aproape de rivalii sai Chipotle Mexican Grill Inc (CMG.N) si Panera Bread Co, care servesc carne de porc, pui si vita care provine de la animale crescute fara antibiotice.