In anii ce-au urmat, Austria, Ungaria, Grecia, Franta, Luxemburg si Germania s-au autosesizat, renuntand la acest soi periculos de porumb. Bulgarii au devenit constienti de sanatatea lor si vor interzice cultivarea porumbului modificat genetic si de asemenea importul unor astfel de produse din Argentina, Brazilia, Canada si America.
Porumbul M810 contine toxina Bt, care poate otravi insectele. In acest timp, ministrul roman al Agriculturii, Valeriu Tabara sustine introducerea biotehnologiilor in agricultura, precum si aprobarea unui procent de 0,1% OMG (organisme modificate genetic) si in alimente, nu numai in furaje.
Unele tari se opun organismelor modificate genetic, altele nu, cum ar fi Portugalia, care doreste sa cultive tot mai multe hectare cu OMG. UE a lasat la latitudinea si constiinta fiecarui stat hotararea de a consuma sau nu astfel de plante controversate.
In Romania, lucrurile s-au miscat de la sine. De la 79.000 de hectare insamantate, la nivelul anului 2008, s-a ajuns la 800 de hectare de porumb modificat-porumb M810 cultivat in scop comercial. La nivelul lui 2009, Greenpeace a semnalat pe teritorul Romaniei un numar total de 3.000 de hectare cultivate cu porumb M810.
Consumul de porumb M810 poate provoca dereglari hormonale sau chiar cancer, spun cercetatorii. Am luat in discutie doua studii care se contrazic. Un studiu efectuat de doua universitati din Franta pe soareci a relevat faptul ca au aparut probleme la ficatul si rinichii rozatoarelor, dupa ce au consumat porumb modificat genetic M810. Acest studiu este contrazis de cel al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor care a aratat ca porumbul M810 nu este periculos pentru organism si mediu. Orice am spune, porumbul modificat genetic se gaseste in hrana data animalelor si implicit in alimentatia noastra.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212