Inregistrarea fiscala a punctelor de lucru cu minimum 5 salariati
inregistrare fiscalasalariivenituritvafisc
Pentru inregistrarea fiscala a punctelor de lucru ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, institutia publica si institutia publica locala, care are organizata o entitate, cu sau fara personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.
Solicitarea se face in termen de 30 de zile de la data infiintarii, pentru entitatile nou-infiintate. Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea astfel incat aceasta sa reflecte impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat, retinut si virat, pe fiecare entitate astfel inregistrata.
Astfel, contribuabilii vor solicita inregistrarea fiscala a tuturor punctelor de lucru cu minimum 5 salariati, pe care le detin, prin completarea si depunerea, la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate punctele de lucru, a formularului „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile scundare” (060), prevazut de Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2296/2007 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor, insotit de o copie de pe certificatul de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine sediul secundar si de pe dovada detinerii cu titlu legal a spatiului.