Vacanta in Zanzibar. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Zanzibar. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Zanzibar. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 11 Iun. 2019
Urmareste-ne pe Google News
zanzibarghid de vacantabuget de calatorieobiective zanzibaractivitati zanzibarplaja zanzibar

Ce inseamna pentru voi o vacanta ideala? Fara doar si poate, pentru un numar semnificativ de oameni, o vacanta ideala implica soare, plaje cu nisip alb si apa turcoaz. Zanzibar este una dintre cele mai exotice destinatii de vacanta din lume, iar elementele amintite anterior se regasesc aici la orice pas! Zanzibar reprezinta acel gen de destinatie in care te duci in special atunci cand iti doresti o vacanta relaxanta, in care sa nu faci nimic altceva in afara de a sta la soare, de a inota intr-o apa de o culoare incredibila si de a incerca bunatatile gastronomice locale!

Zanzibar este un arhipelag semi-autonom situat in Oceanul Indian, la mica departare de coasta Tanzaniei. Insula in sine nu este deloc mare, avand o lungime de doar 90 de kilometri si o latime de 40 de kilometri. Astfel, intreaga insula poate fi parcursa cu masina intr-o vacanta de cateva zile. Din punct de vedere istoric nu se pot spune foarte multe despre Zanzibar, una dintre cele mai mari curiozitati din acest punct de vedere fiind legata de cel mai scurt razboi care a existat vreodata. Mai exact, in 1896, Zanzibar s-a predat in fata britanicilor dupa ce atacul cu bombe al acestora incepuse de doar 38 de minute! 

Stone Town este principalul oras al insulei, fiind inclus chiar si pe lista UNESCO World Heritages SItes incepand cu anul 2000. Din punct de vedere cultural si artistic, Stone Town este unul dintre cele mai importante orase ale zonei si chiar din intreaga Africa. Arhitectura din oras este specifica secolului 19, insa ceea ce este cu adevarat interesant este ca aceasta reflecta un mix de influente ale vremurilor. In primul rand se poate observa influenta culturii Swahili, care se imbina perfect cu influente venite din zona araba, persica, indiana si chiar europeana. 


 

Daca vorbim despre o vacanta in Zanzibar, trebuie sa stiti ca aceasta ar trebui sa fie de minimum o saptamana. Chiar daca nu aveti foarte mult la dispozitie, ca sa puteti intelege ceva din aceasta insula si ca sa va puteti relaxa, ar trebui sa alocati macar sapte zile pentru Zanzibar. Bineinteles, in cazul in care va doriti sa stati ceva mai mult, sunteti liberi sa o faceti, insula propunandu-va un numar consistent de plaje si de obiective pe care le puteti vizita. Mai mult decat atat, puteti combina Zanzibarul cu Tanzania in cazul in care va doriti o vacanta ceva mai bogata si mai plina de aventura. 

Cum ajungeti in Zanzibar?

Una dintre cele mai bune legaturi intre Romania si Zanzibar ne este propusa de cei de la Qatar Airways, legatura care include si o escala in Doha. Preturile la aceste zboruri sar in mod normal de pragul de 500 de euro, insa puteti prinde si oferte promotionale de sub 500 de euro, ceea ce nu este deloc mult pentru o asemenea destinatie. 

De asemenea, o alta legatura foarte buna intre Bucuresti si Zanzibar este oferita de cei de la flydubai, care zboara in mod normal cu niste preturi cuprinse intre 550 si 650 de euro catre aceasta destinatie. Bineinteles, zborul spre Zanzibar ar include si o escala de cateva ore in Dubai, Emiratele Arabe Unite. 

Nu in ultimul rand, puteti lua in calcul si Turkish Airlines, una dintre cele mai bune companii de linie din lume. Un zbor cu Turkish spre Zanzibar va include o escala de cateva ore in Istanbul, preturile sarind de cele mai multe ori de pragul de 600 de euro! 

In cazul in care va doriti o varianta ceva mai ieftina,  puteti lua in considerare si optiunea de a zbura mai intai in Tanzania, in Dar-Es-Salaam, de acolo de unde puteti calatori mai apoi catre Zanzibar la bordul unui feribot. Nu in cele din urma, aveti la dispozitie si optiunea de a zbura mai intai in Nairobi, insa nu este deloc sigur ca veti ajunge la un pret total mai mic decat cel al unui zbor direct din Bucuresti catre Zanzibar. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Zanzibar 

Situat la sud de Ecuator, Zanzibarul reprezinta o destinatie perfecta in orice perioada a anului. Lasand la o parte faptul ca temperaturile sunt bune in orice luna a anului, chiar si temperatura apei este la fel de buna oricand v-ati dori sa mergeti in Zanzibar. Chiar si asa, specialistii spun ca cea mai buna perioada pentru a vizita insula incepe in luna octombrie si se termina in toamna, la inceputul lunii noiembrie. Insa, lunile decembrie, ianuarie si februarie sunt, de asemenea, extrem de populare printre turisti. 

Acte necesare pentru o vacanta in Zanzibar 

Din fericire, pentru a putea calatori in Zanzibar, cetatenii romani nu au nevoie de viza. Bineinteles, veti avea nevoie de pasaport, dar nu de unul temporar. Dupa ce veti ateriza pe aeroportul din Zanzibar, veti primi un formular in care va trebui sa completati cateva date despre calatoria pe care o veti face acolo. Imediat dupa acest pas veti primi o stampila in pasaport fara niciun fel de bataie de cap. Desi nu este obligatorie, o asigurare de calatorie se poate dovedi extrem de utila in cazul in care veti avea niste probleme de sanatate sau alte neplaceri urgente! 

Unde te cazezi in Zanzibar 

Marea majoritate a ghidurilor ne recomanda sa ne cazam in partea de nord a insulei, in zona Nungwi. Pe langa faptul ca este si favorita turistilor, aceasta zona vine la pachet si cu o serie de avantaje importante. In primul rand, aici se regasesc cele mai frumoase si cele mai intinse plaje ale intregii insule. De asemenea, in aceasta parte a insulei, zona de flux si reflux este destul de restransa, ceea ce inseamna ca veti putea face baie in apa oceanului in orice parte a zilei, fara sa mai fiti nevoiti sa asteptati “sa vina apa”. Apoi, avand in vedere ca aici vin marea majoritate a turistilor, zona de nord a insulei este si cea mai dezvoltata din punct de vedere al infrastructurii. 

Cele mai importante obiective turistice din Zanzibar 

Fara doar si poate, multi dintre cei care aleg sa isi petreaca vacanta in Zanzibar nu sunt neaparat interesati sa ia la pas insula in cautare de obiective necunoscute inca turistilor. Cand vorbim despre Zanzibar ne gandim in primul rand la niste peisaje de vis care cuprind plaje cu nisip alb si apa de culoare turcoaz, iar la fel o fac si marea majoritate a turistilor. In aceste conditii, multi nu isi doresc decat sa aiba o vacanta relaxanta si atat. Insa, insula ne propune totusi mai multe activitati! 

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Nungwi este considerata a fi una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei. In cazul in care nu sunteti cazati in zona de nord a insulei, este recomandat sa ajungeti in aceasta parte pentru a putea vedea Nungwi Beach. De asemenea, tot in aceasta parte de nord se mai gaseste si Kendwa Beach, o plaja ceva mai exclusivista, dar la fel de frumoasa ca Nungwi. 

Safari Blue este o excursie de o zi pe care multi dintre cei care viziteaza insula Zanzibar aleg sa o faca. Vorbim in acest caz despre o calatorie pe apa cu o barca traditionala cu vele, care include mai multe opriri in mai multe puncte cheie ale insulei. Spre exemplu, va veti opri mai intai pe o limba de nisip pe care puteti face niste fotografii extrem de frumoase, dupa care va veti opri pe insula Kwale, acolo unde veti vizita laguna si dupa care veti avea timp la dispozitie pentru snorkeling. 

Revenind la capitolul plaje, nu trebuie sa omitem nici plajele din zona de sud-est a insulei. Asadar, daca locuiti in partea de nord a insulei, nu ar fi o idee deloc rea in a vizita intr-una din zilele petrecute in Zanzibar si plajele Paje si Jambiani. Plaja Jambiani este o plaja extrem de linistita, presarata cu case construite in stil traditional. 

In cele din urma, nu avem voie sa uitam nici cel mai important oras din Zanzibar, si anume Stone Town. Aici puteti invata un pic despre istoria Zanzibarului sau despre cultura si despre traditiile locului. Veti regasi aici o serie impresionanta de stradute stramte, colorate si intortocheate, care va vor da ocazia sa observati arhitectura locala si chiar sa intrati in contact cu localnicii. Din Stone Town puteti ajunge foarte usor si pe Prison Island, acolo unde veti vedea broastele testoase gigantice aduse din Insulele Seychelles. 

Ce mananci in Zanzibar 

Multi turisti sunt de parere ca mancarea traditionala din Zanzibar este delicioasa, oferind un mix de arome exotice, orientale si indiene. In Zanzibar se cultiva o serie extrem de importanta de condimente, precum ghimbirul, scortisoara, cuisoarele, cardamonul si asa mai departe. In aceste conditii, trebuie sa va asteptati la o explozie de gusturi atunci cand veti incerca ceva traditional. Fructele de mare stau pe masa oricarui turist venit in Zanzibar, insa trebuie sa stiti ca preturile nu sunt dintre cele mai mici. 

Buget de calatorie in Zanzibar 

Chiar daca Zanzibar este o insula extrem de saraca, aceasta reprezinta o destinatie scumpa pentru turisti. In primul rand vorbim despre un bilet de avion catre aceasta destinatie, care va va scoate din buzunare in jur de 600 de euro de persoana. 

Mergand mai departe, cazarea nu este deloc ieftina in Zanzibar, hotelurile din apropierea plajelor importante practicand niste preturi deloc mici. Spre exemplu, daca vorbim despre un hotel de trei stele aflat in apropiere de plaja Nungwi, preturile pentru o camera dubla ar putea ajunge chiar si la 100 de euro pe noapte. Bineinteles, in functie de cat de exclusivista este zona pe care o alegeti, veti putea ajunge sa platiti chiar si cateva sute bune de euro pe o noapte de cazare. 

O masa in oras in Zanzibar nu este chiar ieftina, sarind de cele mai multe ori de 15 euro de persoana. De asemenea, daca stiti ca veti manca multe fructe de mare, puteti chiar sa va ganditi la un buget de peste 20 de euro de persoana. Totusi, daca va veti incumeta sa mancati de la tarabele de unde mananca si localnicii, va puteti astepta si la preturi de 5 euro pentru o portie de mancare buna! 

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x