Egipt este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din aceasta perioada, aflandu-se la mai putin de trei ore de zbor din Bucuresti. Considerat de Herodot “darul Nilului”, Egipt este locul ideal in care turistii pot combina perfect cultura, aventura si relaxarea. Amplasat chiar la intersectia dintre Africa si Asia, Tara Faraonilor reprezinta in ziua de astazi un important punct de transport intre continente, Canalul Suez permitand trecerea in ambele directii a navelor intre Europa si Asia.
Egipt este o tara care ofera numeroase obiective turistice, fiind aproape imposibil pentru un turist sa nu gaseasca ceva pe gustul sau. Vorbim in randurile urmatoare despre patru dintre cele mai importante obiective turistice pe care niciun turist nu ar trebui sa le rateze atunci cand calatoreste in Egipt!
Se spune ca nu ai cum sa ajungi in Egipt fara sa vizitezi si Piramidele de la Giza! Platoul Giza de pe malul vestic al Nilului ofera turistilor piramidele faraonilor Keops, Kefren si Mikerinos. De asemenea, tot aici poate fi admirat si celebrul Sphinx cu trup de leu si fata de om. Considerata una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Marea Piramida a lui Keops a fost cea mai inalta constructie din lume pentru mai bine de patru mii de ani, pana in anul 1889, atunci cand a fost construit Turnul Eiffel.
Iubitorii de arta si de istorie trebuie sa ajunga in mod obligatoriu in Cairo, capitala tarii si cel mai mare oras din Egipt. Situata pe malul drept al Nilului, metropola gazduieste cateva dintre cele mai importante obiective turistice din intreaga tara: fortareata medievala Citadela, bazarul Khan El Khalili din Cartierul Islamic, Biserica Suspendata, Biserica Sfanta Maria sau Sinagoga Ben Ezra din Cartierul Crestin. Muzeul Egiptean din Cairo este unul dintre cele mai mari muzee din intreaga lume, acolo putand fi admirate exponatele mumiilor regale din epica de aur a regelui Tutankamon.
Lasand la o parte faimoasele Piramide de la Giza despre care am vorbit in randurile anterioare, Valea Regilor de la Luxor a devenit in timp o adevarata emblema a Egiptului. Situat din punct de vedere geografic in zona de sud a tarii, Luxor adaposteste cateva dintre cele mai interesante si mai importante descoperiri arheologice din perioada Egiptului Antic. La Valea Regilor se gasesc cateva zeci de morminte ale faraonilor, inclusiv mormantul lui Tutankamon. Cei care ajung in aceasta zona nu pot sa rateze nici Templul din Karnak, construit in cinstea zeului Amun Ra.
Egipt este o destinatie ideala si pentru turistii care vor sa se relaxeze, statiunile de la Marea Rosie fiind extrem de cautate printre turistii europeni. Hurghada este de departe cea mai cautata destinatie de la malul Marii Rosii, turistii fiind atrasi atat de plajele cu nisip fin si de hotelurile de cinci stele din aceasta statiune, cat si de viata de noapte vibranta din zona turistica. Hurghada are si marele avantaj de a se afla pe partea continentala a tarii, in comparatie cu Sharm el Sheikh, ceea ce inseamna ca excursiile catre celelalte puncte turistice din tara vor fi mult mai usor de organizat. Mai mult decat atat, Hurghada este recunoscuta ca fiind una dintre statiunile egiptene accesibile din punct de vedere financiar.
Cetatenii romani care calatoresc in Egipt in scop turistic au nevoie de viza, aceasta putand fi obtinuta atat online, cat si la sosirea pe aeroport. Costul vizei este de 25 de dolari. La sosirea pe aeroporturile din Hurghada sau Sharm El Sheikh, turistii romani sunt scutiti de obtinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean. La momentul actual, toti pasagerii curselor aeriene care aterizeaza in Egipt trebuie sa prezinte la punctele de trecere a frontierei un test molecular negativ RT-PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior prezentarii la frontiera egipteana.
Citeste si: Calatorii in 2021. Liber pentru persoanele vaccinate, dar fara copii?
Partenerii nostri
Care sunt plafoanele pentru platile in numerar in anul 2025? Specialistii explica
Angajarea persoanelor cu dizabilitati - demersuri necesare, in 2025
Neplata drepturilor salariale. Rolul si limitele competentei Inspectiei Muncii
Expert contabil cu microintreprindere: Ce trebuie sa stiti despre veniturile cumulate?
Ordinul de compensare: CE reprezinta si CUM se sting datoriilor intre doua societati
Suspendarea activitatii la ONRC: Atentie la obligatia transmiterii fisierului SAF-T!
Te-ar putea interesa si