Studiul ne mai arata, totodata, ca cele mai la moda destinatii pentru vacantele de toamna au ramas si in acest an zonele montane, in aceasta categorie facandu-se evidentiate atat Valea Prahovei, cat si Transfagarasanul. De asemenea, se pare ca printre cele mai cautate destinatii turistice pentru aceasta perioada se mai numara si statiunile balneoclimaterice din tara noastra. Nu in cele din urma, si cele mai importante orase din tara reprezinta puncte importante de interes turistic, cele mai vizitate orase fiind Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.
Capitala conduce in topul celor mai scumpe destinatii din tara noastra, costul unui sejur de trei zile fiind aproximat la 300 de euro. Pe podium se mai afla litoralul romanesc si Delta Dunarii, costul unui sejur fiind estimat la 287 de euro. Statiunile balneoclimaterice sunt urmatoarele in top, pretul unui sejur tot de trei zile fiind de aproximativ 240 de euro. Totodata, s-a ajuns si la concluzia ca activitatile specifice fiecarei zone au crescut preturile sejururilor, unele pachete turistice oferite de unitatile de cazare incluzand si anumite activitati populare din zona, cum ar fi tratamentele balneo sau excursiile cu barca in Delta Dunarii.
Apartamentele care pot gazdui un numar mai mare de persoane sunt in topul celor mai scumpe tipuri de cazari din tara noastra, media aproximata fiind de 227 de euro pentru trei nopti. Hotelurile sunt pe locul secund in acest top, pretul mediu al unui sejur de trei zile fiind de aproximativ 204 euro. In cele din urma, costul mediu al unui sejur tot de trei zile la o pensiune sau la o cabana este ceva mai mic, de aproximativ 146 de euro.
Referindu-se in mod special la calatoriile din aceste luni de toamna, studiul ne mai arata si ca turistii romani prefera sa calatoreasca pe perioada week-end-ului, multi dintre ei apeland chiar la artificiul unui sfarsit de saptamana prelungit, care poate incepe de joi dimineata si care tine pana duminica seara. Astfel, numarul de nopti rezervate in medie de un cuplu, o familie sau un grup de turisti este de 2 - 3 nopti. Nu in cele din urma, acelasi studiu ne mai spune si ca in intervalul septembrie - decembrie, turistii isi rezerva sejurul cu aproximativ o luna inainte.
Conform studiului realizat de cei de la TravelMinit in primele noua luni ale anului curent, s-au inregistrat de trei ori mai multe rezervari decat in aceeasi perioada a anului 2017. Din punct de vedere al numarului de nopti rezervate in acest an, vorbim despre o cifra dubla in comparatie cu aceeasi perioada din 2017. Lasand la o parte veniturile mai mari de care se bucura romanii in ultima perioada, un numar mare de oameni beneficiaza acum si de tichete de vacanta. Astfel, autorii studiului au ajuns la concluzia ca nu numai ca turistii romani au rezervat intr-un numar mai mare in acest an, dar si ca acestia opteaza acum pentru hoteluri mai bune si pentru servicii suplimentare.
Ultimele NOUTATI
Criza economica bate la usa: companiile germane din Romania trag un semnal de alarma!
Amnistia fiscala scoate la iveala problemele financiare ale romanilor. 150.000 de contribuabili au nevoie de ajutor pentru a-si plati datoriile
Scapam de IBAN! Cum poti sa faci plati doar cu numarul de telefon la bancile din Romania
Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Partenerii nostri
Formarea profesionala in zilele de repaus saptamanal - salariatul va fi compensat cu zile LIBERE?
Angajatorii cu peste 50 de salariati - ce OBLIGATII HR suplimentare vor avea?
TOP 10 noutati legislative de care trebuie sa tineti cont in 2025!
Cum scoatem din evidenta imobilizarile necorporale: Tratament fiscal-contabil si studii de caz
Colectarea creantelor fiscale: ANAF propune 23 de noi formulare si elimina 5
Ajutoare de urgenta de aproape 1,8 milioane de lei, aprobate de Guvern. Vezi cine beneficiaza
Pontaj electronic pentru salariati, fara riscuri GDPR: Cum te asiguri ca respecti legislatia
Te-ar putea interesa si