Jurnalistii britanici isi incep editorialul prin a mentiona ca “romanii sunt cei care au pus apele datatoare de viata de la Baile Herculane pe harta”. Indreptandu-si atentia catre istoria locului, publicatia britanica remarca ca cele 15 izvoare termale de la Baile Herculane au reprezentat un punct de interes pe vremuri atat pentru habsburgi, cat si pentru sovietici. The Guardian remarca Grand Hotel Minerva printre multele “blocuri uriase din ciment care acopera in prezent mare parte din capacitatea de cazare a statiunii” aduse in peisaj de sovietici.
Din punct de vedere istoric, originea Bailor Herculane se intinde pe o perioada extrem de vasta de aproximativ 2.000 de ani. Bazele statiunii au fost puse in anul 102 de Imparatul Traian, romanii preluand cultul balnear de la greci. Numele statiunii a fost inspirat de la zeul Hercules, fiul lui Zeus si al Alcmenei, cunoscut in mitologia romana ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153. Istoria contemporana a Bailor Herculane incepe in anii 1700, in 1736 debutand procesul de reconstructie si de modernizare a bailor si a cailor de acces.
Ziarul britanic noteaza totodata ca la Baile Herculane se pot face diverse tratamente pentru boli neurologice, ale coloanei vertebrale sau pentru alte probleme inflamatorii, care pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon sau magnetoterapiei. Din punct de vedere al compozitiei chimice, apele de la Baile Herculane sunt clorurosodice, calcice, saline, sulfuroase, beneficiind totodata si de un grad scazut de radioactivitate, ceea ce ajuta foarte mult in tratamentele derulate. Astfel, apele minerale de la Baile Herculane sunt indicate atat in cura externa, cat si in cea interna.
Ionizarea negativa a aerului reprezinta un alt punct important al discutiei atunci cand vorbim despre Baile Herculane, ionii negativi avand multiple efecte benefice asupra organismului. Mai exact, acesti ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori si circulatori perturbati in urma efortului, cresc rezistenta organismului la efort si la stres si induc o stare de confort biologic.
Lasand la o parte Baile Herculane, jurnalistii britanici de la The Guardian ofera alte noua recomandari in acest material dedicat celor mai bune destinatii wellness si spa din zona estica a Batranului Continent. Astfel, in acest top se mai regasesc statiunile balneoclimaterice Cieplice din Polonia, Karlova Studanka din Cehia, Sanatoriul Ozerny din Belarus, Bukfurdo din Ungaria, Banjisht din Macedonia de Nord, Truskavets din Ucraina, Istarke Toplice din Croatia, Spa Dudince din Slovacia, respectiv Atomska Banja din Serbia. Conform The Guardian, in toate aceste statiuni sunt oferite tratamente balneoclimaterice de top, la preturi extrem de bune.
Ultimele NOUTATI
Importanta cantarului de colectare cu aport voluntar (CAV) in optimizarea gestionarii deseurilor
Iarna nu a trecut! Exemple de produse utile din oferta unui magazin de piese auto
Ce stim pana acum despre BUGETUL ROMANIEI pe 2025 - planurile care se fac la Palatul Victoria
25 de sfaturi legate de BANI, obligatorii in 2025 pentru romanii de peste 40 de ani
Partenerii nostri
INS: Rata somajului a ajuns in Romania la 5,3%, in luna noiembrie 2024
Tichete CADOU necuvenite. Care va fi procedura de restituire si ce consecinte va avea?
Ce oportunitati ai daca urmezi un curs de contabilitate
Impozitul MICRO: Care sunt modificarile prevazute de OUG 156/2024
SAF-T: Bisericile, asociatiile de proprietari si ONG-urile sunt exceptate de la depunerea D406